Ingver

Hariliku ingveri tähtsaim osa on risoom, mille kerajad moodustised asuvad ridamisi tihedasti üksteise kõrval. Eeterlikku õli sisaldavat lõhnavat kibeda maitsega (gingerool) risoomi kaubastatakse koorimata (must ehk hiina ingver) või kooritult (valge ehk jamaika ingver). Ingverit tarvitatakse värskelt või kuivatatult jookide, toitude, kondiitritoodete maitsestamiseks ja maiustuste valmistamiseks. Nami-nami andmebaasis tähistab ingverijuur värsket ingverit, kuivatatatud jahvatatud ingver on aineteloetelus ingveripulbri nime all. Retseptides neid teineteisega asendada ei soovita, kuigi see on võimalik (st koogi sisse ei tasu ingveripulbri asemel värsket ingverit riivida). Jahvatatud kuivatatud ingveri maitse on tunduvalt mahedam kui värskel ingverijuurel ja seda kasutatakse peamiselt kookide jms maitsestamiseks. Väga huvitav nt ahjus röstitud kartuliviiludele puistatult. Samuti võib määrida kanafileedele enne grillimist ingveri-mee-õlisegu, segada ingverit soja ja sherriga ning lisada wok-roogadele, puistada maguskartulitele ning porganditele enne röstimist jne.