Jõulune aprikoosi-mandariinimarmelaad

Jõuluaega sobiv marmelaad mandariinidest ja kuivatatud aprikoosidest.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g kuivatatud aprikoose (nt Germund)

1 dl vett

1 dl suhkrut

tükk värsket ingverijuurt

kuivatatud pomerantsi

1 kg mahlakaid mandariine

330 g moosisuhkrut (marmeladi-hillosokeri)

Valmistamine

Pane kuivatatud aprikoosid, vesi ja suhkur potti. Keeda püreeks (soovi korral püreesta saumikseriga veelgi ühtlasemaks).

Lisa vürtsid. Koori mandariinid, murra segmentideks ja pane potti. Kuumuta tasasel tulel umbes 30 minutit.

Lisa moosisuhkur, kuumuta keemiseni ja jaota steriliseeritud purkidesse.

Loe veel:

Retsept on raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 23.12.2010 22:06

Vett läks natuke rohkem ja lõpus püreestasin kõik ära. Tulemus oli väga mõnus marmelaad.

angela
postitatud 28.12.2017 16:46

Mis asi on kuivatatud pomerants?

Pille
postitatud 29.12.2017 19:28

Pomerants on mõruapelsini kuivatatud ja jahvatatud koor. Müüakse hästivarustatud vürtspoodides ja oli ennevanasti väga levinud vürts.

Kaare
postitatud 20.12.2019 09:33

Oi, see oli hea!