Nami-Nami jõulukalender 2018

Ka tänavu jagab Nami-Nami toimetus igal detsembrikuu hommikul ühte eriti toredat jõuluideed või -retsepti. Püsige lainel!

Nami-Nami 2018. a. jõulukalendri postitused:

1. detsember - muuda oma jõulukuu hommikud maitsvaks krõbeda jõulumüsliga!

2. detsember - valmista esimesel advendil toredaid jõuluvärvides lameleibu jõhvikate ja kitsejuustuga

 

3. detsember - väga vahva "Piparkoogimaja" pakendi söödava kingituse või väikese jõulupaki jaoks saab teha ise pruunist pakkekotist:

 

4. detsember - valmista kaminatule ees näksimiseks või glögi kõrvale pakkumiseks vürtsikaid pähkleid-mandleid. Ja ei, mitte piparkoogivürtsidega magusaid mandleid, vaid vahelduseks hoopis soolaseid vürtsmandleid ja pähkleid!

5. detsember - viies soovitus on õige magus :) Nami-Nami soovitab valmistada rikkalikku jõulujäätist ja serveerida seda piparkoogikorvikestes

6. detsember - särtsakas ja imeilusat värvi jõhvikasinep, mis sobib hästi nii jõuluvana kingikotti, külakostiks kui ka kodusele jõululauale. Tee juba praegu valmis, siis on sinep jõuludeks just õige mekiga!

7. detsember - jõuluperioodil ei pea sugugi ainult verivorsti ja hapukapsast sööma. Võib sushit ka süüa, aga serveerige seda siis vähemalt veidi jõululikumas võtmes, näiteks sushikuusekese kujul: :)

8. detsember - nende "mütsikestega" profitroolide ehk tuuleubadega on küll veidi mässamist, aga pühadelauda kaunistavad need suurepäraselt. Tuuleubade täidiseks on pohlade või jõhvikatega maitsestatud kohupiimakreem!

9. detsember - iga burksisõbra jõulunistuseks on justnimelt see uhke jõuluburks!

10. detsember - vihjame, et jõululaua saab eriti ilusaks väga lihtsa vaevaga, näiteks sellise salvrätituutu abil:

11. detsember - küpseta jõulukuu suupistelauale neid toredaid pesto-lehttainakuusekesi

12. detsember - jõulupunased jõhvikad sobivad jõuluperioodil kõikjale! Näiteks selle ahvatleva toorjuustudipi peale:

13. detsember - kui Sul on mõni kakaofännist sõber, siis saad talle kingituseks viia purgitäie lemmikjoogisegu: 

14. detsember - on töönädala viimane päev, reede, ja sel puhul on me soovitus veidi vabam ja kelmikam. Proovi jõulukuusse ideaalselt sobivat Cosmopolitan-glögi:

15. detsember - laupäeval on vaba aega rohkem ja seepärast soovitame täna midagi imeliselt maitsvat küpsetada, nimelt Nutella-tähekest

 

16. detsember - jälle soovitame midagi head ja magusat, nimelt mustade sõstardega jõuluhõngulist Pavlova-torti:

17. detsember - jätkame magusalainel. Soovitame täna hõrku ja külluslikku Toblerone-šokolaadifondüüd Cointreau likööriga: 

18. detsember - täna soovitame midagi toekamat, mis võiks sobida ka jõululauale - täidetud sealiharulli

19. detsember - jälle magus soovitus, nimelt hõõgveinipirnidega šokolaaditartletid:

20. detsember on tänavu neljapäev ja neljapäev on teadupärast kalapäev. Meie jõulukalendrist leiate elegantse suupiste, mis sobib imehästi nii jõululauale suupisteks kui ka aastavahetuse pidustustel nautimiseks - toorjuustu-lõhemääre:

21. detsember - soovitus taas vaid täiskasvanuile - maitseküllane jõulusangria:

22. detsember - jõulud on tähtsad pühad kõikjal kristlikus kultuuriruumis ning maitsvaid jõuluroogi võib leida ka teiste rahvaste pühadelaudadelt. Üks kuulsamaid jõuludesserte on kindlasti brittide aurutatud jõulupuding:

23. detsember - tänavuse jõulukalendri eelviimaseks soovituseks on toitev, aga samas värskendav ja kerge peedi-apelsinisalat ingveri-jogurtikastmega:

24. detsember - ongi käes me tänavuse jõulukalendri viimane päev. Sel päeval soovitame midagi väga lihtsat, maitsvat ja magusat - nimelt jõuluhõngulist jäätisekokteili:

Maitsvaid jõulupühi kõikidele!

Tänavust jõulukalendrit toetavad:

 

Loe veel:

Nami-Nami tänavuse jõulukalendri koostasid Martiina Anni ja Kaare Sova.  Hea lugeja - anna teada ja jaga pilti, kui proovid midagi tänavusest jõulukalendrist. Loosime kõikide proovijate-kommenteerijate vahel välja hulgaliselt häid kokaraamatuid! 

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 24.12.2018 11:29 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Rebane
postitatud 05.12.2018 11:35

Oi kui tore mõte on jõulujäätist piparkoogitainast korvikestes serveerida! Kindlasti proovin sel hooajal ära! :)

Pille
postitatud 08.12.2018 08:05

Eks ole, Rebane! Meile ka väga meeldis :)

Rebane
postitatud 17.12.2018 13:08

Ja appii, see sushikuuseke! Kui siia saaks vaid selle emoji sisestada, kus silmade asemel on südamed... Kuigi see võib oma erksusega veidi keemiline välja näha, siis roheline lendkalamari rullidel annaks ka hea efekti!

Kaie
postitatud 18.12.2018 12:22

Piparkoogikorvikesi olen mitu aastat juba teinud, uus mõnus avastus on jõhvikakaste!

Maalt ja hobusega
postitatud 08.01.2019 21:19

Nii palju toredaid ideid, aitäh Nami-Nami!