Jõhvika-toorjuustudipp

Silmatorkavalt ilus, ent lihtne roog jõulu(oote)lauale.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g maitsestamata toorjuustu

1 hakitud Jalapeño või muu tšillikaun

hakitud murulauku

granaatõunaseemneid

Jõhvikakaste:

250 g (kultuur)jõhvikaid

130 g suhkrut

1 apelsini mahl ja riivitud koor

Serveerimiseks:

soolaküpsiseid ehk kreekereid või õhukesi piparkooke

Valmistamine

Pane potti jõhvikad, suhkur, peenelt riivitud apelsinikoor ja -mahl. Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni suurem osa jõhvikatest on katki keenud. Eemalda pott tulelt ja lase kastmel täielikult jahtuda.

Vahusta toorjuust ning määri ühtlase kihina serveerimisalusele. Tõsta peale jõhvikakaste (parim külmkapikülm), kaunista granaatõunaseemnete ning hakitud murulaugu ja jalapeño või tšilliga.

Serveeri kohe õhukeste piparkookide või kreekeritega. 

Loe veel:

Idee blogist: Gimme Some Oven, retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 19.12.2018 13:12

Mulle väga maitses see kooslus!

Martiina
postitatud 20.12.2018 09:21

Maitsev!