Jõhvikasinep

Värskendav jõhvikasinep sobib eelkõige heleda liha ning kalkuniprae lisandiks. Samuti võib seda kasutada nt kalakõrvase koorekastme maitsestamiseks.

Kogus
1.5-2 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 dl jõhvikaid

1,5-2 dl suhkrut

1-1,5 dl sinepipulbrit

1 sl konjakit

1 tl soola

1 dl rapsiõli

Valmistamine

Püreesta jõhvikad ning suhkur kõrgeservalises anumas saumikseriga. (Kui kasutad külmutatud jõhvikaid, siis lase neil poolenisti sulada esmalt).

Sega sinepipulber, konjak ja sool marjapüree hulka. Lisa õli peene joana, saumikseriga püreestamist jätkates.

Jaota sinep steriliseeritud purkidesse.

Sinep taheneb jahtudes. Säilib külmkapis kuni 1 kuu.

Nipid ja soovitused:

  • Kui armastad kanget sinepit, lisa sinepipulbrit 1,5 dl. Mahedama sinepi jaoks piisab 1 dl. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (8/2009, Marjaisa karpalosinappi). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 21.12.2009 07:58

Mina tegin eile jõhvikasinepit. No nii kena värviga tuli ja maitse ka jõhvikane. Sinep aga muidu üsna terav.

Pille
postitatud 30.11.2018 11:22

Zoozi pilt ka:

Kaare
postitatud 06.12.2018 10:22

Tegin 1 dl sinepipulbri ja 2 dl suhkruga. Tuli parajalt kange ja magusapoolne sinep. Kõik, kes proovinud, on kiitnud.

Nämmu
postitatud 08.12.2018 20:59

Kiidan siis veelkord siin ka, väga mõnus lisand seaprae kõrvale :)

Ave
postitatud 19.12.2018 19:33

Vot see on üks mõnus retsept! Ei huvitanud tavaliselt laual trooniv põltsamaa kange enam kedagi ja purgi sisu kahanes naljakalt kiirest. Mõnusalt kreemjas, jõhvikane, meeldivalt kange ja parajalt maguski samal ajal. Hea leid ja läheb ilmselt kunagi kordamisele, kui need topsikud tühjaks saavad. Sai mitme pisema kindla kaanega purgi sisse "villitud" teine, et sage kaanekangutamine vängust ei vähendaks ja kõike korraga laua peale sooja ei pea tooma.Ehk jätkub nii esialgset nüansirikkust lõpuni.

Martiina
postitatud 20.12.2018 09:18

Maitsev ja nii ilusa värviga!

Pille
postitatud 09.12.2019 10:52

Kiidan ka! Panin 1 dl sinepipulbrit ja 1,5 dl suhkrut. Värskelt oli väga hea, loodetavasti ka veidi laagerdununa :)

Küssa?
postitatud 16.11.2020 12:15

Kas seda segu kuumutatakse ka? Kirjas ei ole. Aga on mainitud, et jahtudes taheneb??

Pille
postitatud 16.11.2020 17:34

Ei pea kuumutama. Seistes taheneb ja hoida tuleks külmkapis või jahedas sahvris.

Janne
postitatud 07.12.2024 13:15

Kaua umbes see sinep säilib?