2 dl jõhvikaid
1,5-2 dl suhkrut
1-1,5 dl sinepipulbrit
1 sl konjakit
1 tl soola
1 dl rapsiõli
Püreesta jõhvikad ning suhkur kõrgeservalises anumas saumikseriga. (Kui kasutad külmutatud jõhvikaid, siis lase neil poolenisti sulada esmalt).
Sega sinepipulber, konjak ja sool marjapüree hulka. Lisa õli peene joana, saumikseriga püreestamist jätkates.
Jaota sinep steriliseeritud purkidesse.
Sinep taheneb jahtudes. Säilib külmkapis kuni 1 kuu.
Retsept on mugandatud soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (8/2009, Marjaisa karpalosinappi). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Mina tegin eile jõhvikasinepit. No nii kena värviga tuli ja maitse ka jõhvikane. Sinep aga muidu üsna terav.
Tegin 1 dl sinepipulbri ja 2 dl suhkruga. Tuli parajalt kange ja magusapoolne sinep. Kõik, kes proovinud, on kiitnud.
Kiidan siis veelkord siin ka, väga mõnus lisand seaprae kõrvale :)
Vot see on üks mõnus retsept! Ei huvitanud tavaliselt laual trooniv põltsamaa kange enam kedagi ja purgi sisu kahanes naljakalt kiirest. Mõnusalt kreemjas, jõhvikane, meeldivalt kange ja parajalt maguski samal ajal. Hea leid ja läheb ilmselt kunagi kordamisele, kui need topsikud tühjaks saavad. Sai mitme pisema kindla kaanega purgi sisse "villitud" teine, et sage kaanekangutamine vängust ei vähendaks ja kõike korraga laua peale sooja ei pea tooma.Ehk jätkub nii esialgset nüansirikkust lõpuni.
Maitsev ja nii ilusa värviga!
Kiidan ka! Panin 1 dl sinepipulbrit ja 1,5 dl suhkrut. Värskelt oli väga hea, loodetavasti ka veidi laagerdununa :)
Kas seda segu kuumutatakse ka? Kirjas ei ole. Aga on mainitud, et jahtudes taheneb??
Ei pea kuumutama. Seistes taheneb ja hoida tuleks külmkapis või jahedas sahvris.
Jõhvikasinep
Värskendav jõhvikasinep sobib eelkõige heleda liha ning kalkuniprae lisandiks. Samuti võib seda kasutada nt kalakõrvase koorekastme maitsestamiseks.