Piparkoogikorvikesed

Piparkoogitainast saab lisaks piparkookidele ka mõnusaid piparkoogikorvikesi teha, mida meelepärase lisandiga täita.

Taina surumiseks vormi võid kasutada ka spetsiaalselt tainasurujat (fotol), mille leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

piparkoogitainast

määrimiseks võid

Täidis:

kohupiima

vahustatud 35% rõõska koort

vanillisuhkrut

pohlamoosi

Kaunistuseks:

hakitud sarapuupähkleid

Valmistamine

Määri muretainakorvikeste vormid võiga. Rulli piparkoogitainas õhemaks ja tõsta vormidesse. Enne küpsetamist lase 10 minutit jahedas seista. Torgi põhjadele augud ja küpseta 5-7 minutit 225kraadises ahjus.

Lase korvikestel mõni hetk jahtuda, seejärel täida meelepärase lisandiga (nt kohupiima-vahukoorekreem pohlamoosiga või jõulujäätisega).

Nipid ja soovitused:

  • Seletan täpsemalt: rullin piparkoogitaina õhukeseks. Siis lõikan sealt ümmargused kettad, mis on veidi suuremad (no nii 1,5 cm), kui korvikeste ülemiste äärte läbimõõt. Siis tõstan selle tainaketta vormi, surun kenasti esmalt vastu põhja ja siis sinna külgmistesse õõnsustesse.
  • Taina jahedas hoidmine pärast vormi surumist aitab vähendada taina kokkutõmbamist ahjus. Eriti hea tulemuse saab siis, kui vorme on palju ja saab küpsetada nii, et vormi sisse tainas ja teine vorm peale suruda - siis ei kerki põhi kumeraks. Sel juhul pole põhja kahvliga torkida vaja enne küpsetamist.

Nami-Nami soovitab - kui Sul kodust piparkoogitainast pole, siis kasuta nt Eesti Leivatööstuse piparkoogitainast apelsiniga:

LISA KOMMENTAAR

Kristel
postitatud 12.12.2008 13:53

Palun nõu, kuidas tainast vormidesse pannakse. Ma pole kunagi julenud ise korvikesi küpsetada, sest ei saa aru, kuidas see taigen sinna ühtlaselt saada. (piinlik lugu)

Pille
postitatud 05.12.2018 12:38

Mina olen neid kohupiimakreemiga täidetud piparkoogikorvikesi jõululauale teinud korduvalt :)