Määri muretainakorvikeste vormid võiga. Rulli piparkoogitainas õhemaks ja tõsta vormidesse. Enne küpsetamist lase 10 minutit jahedas seista. Torgi põhjadele augud ja küpseta 5-7 minutit 225kraadises ahjus.
Lase korvikestel mõni hetk jahtuda, seejärel täida meelepärase lisandiga (nt kohupiima-vahukoorekreem pohlamoosiga või jõulujäätisega).
Nipid ja soovitused:
Seletan täpsemalt: rullin piparkoogitaina õhukeseks. Siis lõikan sealt ümmargused kettad, mis on veidi suuremad (no nii 1,5 cm), kui korvikeste ülemiste äärte läbimõõt. Siis tõstan selle tainaketta vormi, surun kenasti esmalt vastu põhja ja siis sinna külgmistesse õõnsustesse.
Taina jahedas hoidmine pärast vormi surumist aitab vähendada taina kokkutõmbamist ahjus. Eriti hea tulemuse saab siis, kui vorme on palju ja saab küpsetada nii, et vormi sisse tainas ja teine vorm peale suruda - siis ei kerki põhi kumeraks. Sel juhul pole põhja kahvliga torkida vaja enne küpsetamist.
Palun nõu, kuidas tainast vormidesse pannakse. Ma pole kunagi julenud ise korvikesi küpsetada, sest ei saa aru, kuidas see taigen sinna ühtlaselt saada. (piinlik lugu)
Piparkoogikorvikesed
Piparkoogitainast saab lisaks piparkookidele ka mõnusaid piparkoogikorvikesi teha, mida meelepärase lisandiga täita.
Taina surumiseks vormi võid kasutada ka spetsiaalselt tainasurujat (fotol), mille leiate kauplusest Apelsin.