450 g kuivatatud puuvilju -
näiteks rosinaid ja/ või datleid ja/ või aprikoose
50 g apelsinisukaadi
150 g konjakit või brändit
100 g pekanipähkleid
150 g külma võid
1 muna
75 g riivsaia
200 ml piima
200 g muscovado suhkrut
100 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 apelsini riivitud koor
Haki kuivatatud puuviljad ning pähklid väikemateks tükkideks. Pane kaussi, lisa konjak, kata kauss kaanega ning lase üleöö seista.
Järgmisel päeval riivi või, sega muna, suhkru ja piimaga. Lisa riivsai, jahu koos küpsetuspulbi ning maitseainetega ning sega hoolega läbi. Viimasena lisa kuivatatud puuviljad (koos vedelikuga!), sega taas läbi. Vala segu võiga määritud pudinguvormi.
Kata pudinguvorm küpsetuspaberi ja fooliumiga, seo tihedalt kinni. Tõsta vorm auruti restile (või aseta vorm sügavasse panni, vala kuuma vett kuni poole vormi ulatuses), kata kaanega ning auruta 4 tundi (jälgi, et vesi otsa ei saaks!).
Serveeri soojalt, kõrvale paku vanillikastet või -jäätist.
Retsepti koostas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildistas Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Aurutatud jõulupuding
Klassikaline briti jõuludessert.
Mõistliku hinnaga pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust.