Vanillijäätis

Klassikaline vanillijäätise retsept David Lebovitzilt. Roa valmistamiseks läheb vaja jäätisemasinat!

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl piima

150 g suhkrut

noaotsatäis soola

1 vanillikaun

5 munakollast

5 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Kuumuta potis piim, sool ja suhkur. Lisa pikuti poolitatud vanillikaun (seemned kaabi ka potti).

Klopi munakollased kausis lahti, lisa vähehaaval veidi kuuma piima, segu hoolega segades. Kalla soojendatud munakollased potti kuuma piima juurde.

Kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni 'kaste' pakseneb ja puulusika selja katab. Kurna kaste rõõsa koore hulka, sega ja lase segul täielikult jahtuda.

Siis töötle jäätiseks vastavalt jäätisemasina instruktsioonidele.

Retsept pärit David Lebovitzi raamatust "The Perfect Scoop", pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Berit
postitatud 25.05.2008 00:10

Suhkrut lisaksin järgmine kord küll vähem, kuid muidu väga hea jäätis! Poe omadega ei anna kohe võrreldagi (:

Tiina
postitatud 29.01.2009 17:51

See on tõesti üks hea ja õige vaniljejäätis. Piisas täiesti vaid 1,2 dl roosuhkrust.

Kaare
postitatud 14.06.2016 08:26

Hea ja ilus täpiline jäätis. Vanilliseemned lausa krõmpsuvad hamba all :) Minagi panin suhkrut vähem (tegin 400 ml koorest ja panin 1 dl suhkrut).

Nimetu
postitatud 28.08.2016 09:55

Ülihea! Meie lastele maitses retseptis näidatud suhkrukogusega väga! Tervislikkuse mõttes hakkan edaspidi suhkrukogust küll vähendama.

Huviline
postitatud 01.02.2017 19:31

Sellise retsepti tulemuseks on pigem munajäätis. Proovinud sellelaadseid igas vahekorras ja tulemuseks on ikkagi liialt munane ja raske maitsega saadus.

Pille
posted on 02.02.2017 09:09

Huviline, see on täitsa klassikaline jäätiseretsept, ei ole liiga munane-raske. Kui Sulle ei meeldi, siis proovi munavabu jäätiseretsepte (neid on siin hulgim) või hoopis sorbette!

Kaare
posted on 10.05.2017 18:28

Minu arvates tekib muna maitse siis, kui jäätisesegu liiga kaua kuumutada. Kui segu katab juba lusikaselja, ei ole vaja igaks juhuks veel natuke kuumutada. Ma ise millegipärast kipun nii mõtlema/tegema ja olen ka munamaitselisi jäätisi tulemuseks saanud.

Hele
posted on 31.07.2018 08:05

Tere! Minul jäi jäätis jäine, nagu oleks korduvalt sulatatud ja siis tekkinud eraldi kiht sellist jäist jäätist. Ma ei tea, mis valesti võis minna. :(