0,25 tl soola
225 g peeneteralist suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
2 sl maisitärklist
2 tl sidrunimahla
Mustsõstravõie:1 dl Küllus mustasõstrasiirupit
100 g võid
Peale:2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
maitse järgi suhkrut
mustasõstrasiirupit
värskeid mündilehekesi
Beseepõhja valmistamiseks klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, sidrunimahl ja vanilliekstrakt ning sega ettevaatlikult läbi.
Pritsi munavalgevaht küpsetuspaberile pärjakujuliselt. Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110ºC. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi). Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.
Mustasõstravõide valmistamiseks pane munakollased kuumakindlasse kaussi, klopi lahti. Lisa mustsõstrasiirup, sega ühtlaseks. Pane potikese põhja umbes 2 cm vett, lase keema tõusta. Tõsta munakollaseseguga kauss kuuma vee kohale, nii et kausi põhi veega kokku ei puutuks. Kuumuta keskmisel kuumusel, vispliga pidevalt munasegu kloppides, kuni segu pakseneb. Tõsta pott tulelt, vajadusel kurna segu läbi tiheda sõela. Klopi juurde toasoojad võikuubikud.
Pavlova kokkupanemiseks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks. Aseta Pavlova põhi tordialusele, tõsta peale rõõsk koor, seejärel pritsi peale mustsõstravõie ning puista peale mustsõstraid. Kaunista enne serveerimist mündilehtedega ja mustsõstrasiirupi triipudega.
Retsepti koostas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildistas toimetaja Kaare Sova.
Mustsõstravõie on väga maitsev, sobib hästi magusa beseega!
Mustsõstrad on Pavlovaga ideaalne kooslus! Marju ja võiet tasub doseerida enda maitse järgi, mulle meeldib pigem rohkem mustsõstrane :)
See näeb nii imeilus välja, tõeline laua ehe!
Mustsõstar mahendab väga hästi besee magusust, sobib pavlova peale ideaalselt. Siirupi tegin ise külmutatud mustsõstardest (suhkur peale ja pärast sulamist läbi sõela). Aga tärklist panin küll vähem kui 2 supilusikat.
Mustsõstra-Pavlova
Hõrk Pavlova tort sõstravõide, vahukoore ja sõstrasiirupiga. Mmmmm...