Mustsõstra-Pavlova

Hõrk Pavlova tort sõstravõide, vahukoore ja sõstrasiirupiga. Mmmmm...

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Beseepõhi:

5 munavalget

0,25 tl soola

225 g peeneteralist suhkrut

1 tl vanilliekstrakti

2 sl maisitärklist

2 tl sidrunimahla

Mustsõstravõie:

5 munakollast

1 dl Küllus mustasõstrasiirupit

100 g võid

Peale:

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

maitse järgi suhkrut

musti sõstraid

mustasõstrasiirupit

värskeid mündilehekesi

Valmistamine

Kuumuta ahi 160ºC.

Beseepõhja valmistamiseks klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, sidrunimahl ja vanilliekstrakt ning sega ettevaatlikult läbi.

Pritsi munavalgevaht küpsetuspaberile pärjakujuliselt. Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110ºC. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi). Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.

Mustasõstravõide valmistamiseks pane munakollased kuumakindlasse kaussi, klopi lahti. Lisa mustsõstrasiirup, sega ühtlaseks. Pane potikese põhja umbes 2 cm vett, lase keema tõusta. Tõsta munakollaseseguga kauss kuuma vee kohale, nii et kausi põhi veega kokku ei puutuks. Kuumuta keskmisel kuumusel, vispliga pidevalt munasegu kloppides, kuni segu pakseneb. Tõsta pott tulelt, vajadusel kurna segu läbi tiheda sõela. Klopi juurde toasoojad võikuubikud.

Pavlova kokkupanemiseks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks. Aseta Pavlova põhi tordialusele, tõsta peale rõõsk koor, seejärel pritsi peale mustsõstravõie ning puista peale mustsõstraid. Kaunista enne serveerimist mündilehtedega ja mustsõstrasiirupi triipudega.

Loe veel:

Retsepti koostas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildistas toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 19.12.2018 13:16

Mustsõstravõie on väga maitsev, sobib hästi magusa beseega!

Martiina
postitatud 20.12.2018 09:24

Mustsõstrad on Pavlovaga ideaalne kooslus! Marju ja võiet tasub doseerida enda maitse järgi, mulle meeldib pigem rohkem mustsõstrane :)

Pille
postitatud 04.11.2019 21:10

See näeb nii imeilus välja, tõeline laua ehe!

Tiina
postitatud 18.02.2020 08:28

Mustsõstar mahendab väga hästi besee magusust, sobib pavlova peale ideaalselt. Siirupi tegin ise külmutatud mustsõstardest (suhkur peale ja pärast sulamist läbi sõela). Aga tärklist panin küll vähem kui 2 supilusikat.