Cosmopolitan-glögi

Ehk jõhvikamahla, viina ja tsitruselikööriga jõulujook - tõeliselt mõnus jõulujook, mis pole liiga magus.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit + maitsestumine
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 l jõhvikamahla

2 sl hõõgveini/glögi maitseainesegu (nt Meira)

1 dl viina

0.5 dl Cointreau apelsinilikööri

Serveerimiseks:

kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine

Kuumuta jõhvikamahl ja glögimaitseaine omavahel keemiseni. Tõsta pott tulelt, lase võimaluse korral tõmmata tunnike.

Lisa (vajadusel uuesti kuumutatud joogile) viin ja Cointreau.

Kurna läbi sõela ning serveri koos kuivatatud jõhvikatega.

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid, võid magustada vähese suhkruga.

Loe veel:

Retsept on mugandatud raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 19.12.2018 13:13

Väga mõnus jõulune :)