Täidetud seafilee

Sea välisfilee on täidetud toorjuustu ja kuivatatud ploomide-aprikoosidega.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju pakub Germund.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg sea välisfileed

soola ja valget pipart

190 g maitsestamata toorjuustu (nt Saare)

6-7 kuivatatud ploomi (nt Germund)

6-7 kuivatatud aprikoosi (nt Germund)

0.5 dl hakitud peterselli

Valmistamine

Lõika seafilee terava noaga ühelt ja teiselt poolt lahti nii, et saad 1 cm paksuse plaadi (kujuta ette S-tähte - vot nii lõikadki liha lahti). Puista peale soola ja pipart.

Sega täidise jaoks peenelt hakitud aprikoosid, ploomid ja petersell ning toorjuust. Määri saadud pasta lihale.

Keera liha tihedasti rulli, keera puuvillase nööriga kokku. Maitsesta pealt soola ja pipraga.

Aseta fileerull ahjuvormi, lisa vormi ka veidi vett ning mõned võitükikesed.

Küpseta 175-kraadise ahju allosas 50-60 minutit. Pintselda liha küpsetamise ajal paar korda praeleemega.

Kui liha on küps, siis võta see vormist välja ja keera 15 minutiks fooliumisse tahenema.

Praeleemest valmista kaste (kasuta paksendamiseks maisitärklist; kui kaste on liiga soolane, siis lisa rõõska koort; kuumuta kastet umbes 3 minutit).

Nipid ja soovitused:

Idee on Soome ajalehest Aamulehti (10.12.2008, Täytetty porsaanfilee). Retsepti tuunis Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildistas Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 22.05.2012 08:43

Annan teada, et liharull õnnestus suurepäraselt, täidiseks sai igasugu asju: tapenade, purustatud küüslauk, tšillimoos, päikesekuivatatud tomati ribad, porgandiribad, varsselleriribad ja singipekiribad. Tuli väljanägemiselt ilus, piisavalt pehme, et ka proteesidega sööjad ei kurtnud, ja väga maitsev.

Pille
postitatud 01.12.2018 19:37

Kasutaja Nef on sellise pildi saatnud 2010. aastal:

Martiina
postitatud 20.12.2018 09:26

Kaunis ja maitsev! Retsepti järgides valmib ideaalselt!

Kaare
postitatud 23.12.2018 10:18

Maitsev ja ilus, mida veel ühelt liharoalt tahta!