Pirni-šokolaaditartletid

Talvisele pidulauale sobivad väikesed magusa täidisega pirukad.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Hõõgveinipirnid:

3 pirni

pudel punast veini

maitse järgi suhkrut

glögi maitseainesegu

Pirukapõhi:

120 g nisujahu

30 g magustamata kakaopulbrit

30 g suhkrut

75 g võid

3-4 sl külma vett

Šokolaaditäidis:

100 g tumedat šokolaadi

100 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

40 g võid

2 muna

85 g suhkrut

60 g mandlijahu või jahvatatud mandleid

20 g nisujahu

Valmistamine

Valmista pirnid päev (kuni nädal aega) varem! Koori pirnid, aseta potikesse. Vala peale vein, lisa hõõgveini maitseainesegu ja suhkrut. Kuumuta keemiseni ning lase madalal tulel keeda umbes 30 minutit (pirnid peavad olema küpsed, aga mitte liiga pehmed!). Lase pirnidel vedelikus jahtuda ning hoia neid seal vähemalt järgmise päevani.

Pirukapõhja valmistamiseks sõelu kaussi jahu ning kakao, lisa suhkur ja sega läbi. Lisa kuubikutena külm või, näpi segu puruseks. Lisa vesi ning sega tainas kiirelt ühtlaseks (ära liigselt sõtku!). Vormi tainas pallikeseks, mässi toidukilesse ning pane tunniks külmkappi.

Kui tainas on tund aega puhanud, rulli see jahusel laual õhukeseks ning vooderda tartaletivormid. Kata küpsetuspaberiga, vala sisse nn "küpsetusoad". Küpseta 200*C ahjus 7 minutit. Siis eemalda raskus ning küpseta veel 5 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda.

Täidise valmistamiseks kuumuta potis koor, sulata sellesse või ning šokolaad. Samal ajal vahusta toasoe või suhkruga. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Seejärel sulanud ja veidi jahtunud koore-šokolaadisegu. Viimaseks sega juurde mandi- ja nisujahu.

Vala täidis jahtunud pirukapõhjadele. Lõika siirupis seisnud pirnid pooleks ning eemalda südamikud. Lõika pirnid viiludeks ning aseta lehvikuna pirukatäidisele.

Küpseta 170*C ahjus 20 minutit, kuni täidis on tahkunud. Lase veidi jahtuda ning serveeri.

Loe veel:

Retsepti koostas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildistas Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 20.12.2018 09:26

Mõnusalt šokolaadised, pirn mõnusasti tasakaalustamas. Mulle maitses! :)

Kaare
postitatud 23.12.2018 10:20

Kadus kiirelt kõhtu :)

Karen
postitatud 06.05.2022 09:34

ei