Jäätiseüllatus Baked Alaska

ehk ahjus küpsetatud jäätis biskviitpõhja peal ja beseekatte all.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 õhem biskviitpõhi

Vahele:

1 l head vanillijäätist

400 g maasikamoosi või jõhvikamoosi või pohlamoosi või vaarikamoosi

Beseekate:

4 munavalget

150 g peensuhkrut

Valmistamine

Pane õhem biskviitpõhi kuumakindlale vaagnale.

Määri sellele maasika- või vaarikamoos. Lõika jäätis viiludeks ja laota moosile.

Vahusta munavalged hästi kõvaks vahuks ja sega juurde suhkur. Kata KOGU jäätis hoolikalt munavalgevahuga.

Pane tort 250-kraadisesse ahju ja küpseta, kuni munavalgevaht on kuldkollane (kuumas grillahjus kulub selleks umbes 5 minutit). 

Serveeri kohe.

Nami-Nami soovitab Küllus sarja moose:

Nipid ja soovitused:

  • NB! Soovi korral niisuta biskviitpõhi näiteks sidruni- või apelsinimahlaga.
  • Jõuluhõngulisema desserdi jaoks kasuta jõhvika- või pohlamoosi, suvel võid kasutada aga hoopis viilutatud värskeid maasikaid või muid marju.
  • Tordi võib panna enne küpsetamist paariks tunniks külma.

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Merx
postitatud 15.12.2019 12:31

Imeilus ja väga ahvatlev!

Kaare
postitatud 20.12.2019 09:33

Biskviidi küpsetasin ise. Väga efektne magustoit. Hapu moosiga mõnus!!!