Pestopärg

Pestopärjas on nii rohelist kui ka punast pestot.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

25 g värsket pärmi

0,25 dl leiget vett

50 g võid

1,5 dl piima

0,25 tl soola

1 sl suhkrut

300-350 g nisujahu

Täidis:

100 g rohelist pestot

100 g punast pestot

100 g riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas vees.

Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim ja vala käesoe segu pärmi hulka. Sega juurde sool ja suhkur. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.

Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.

Kummuta tainas jahuga kaetud lauale, sõtku kergelt läbi ning rulli seejärel jahuse tainarulli abil ristkülikuks, paksusega umbes 5 mm. Määri tainale vaheldumisi triipudena punast ja rohelist pestot. Triibud peaksid asetsema paralleelselt ristküliku lühema küljega, nii jääb kringel kenasti värviline. 

Puista üle riivitud juustuga.

Keera tainas pikemast servast tihedasti rulli. (Siin oleks hea tainarull juba küpsetuspaberile libistada). Siis lõika rull pikuti pooleks, aga päris otsast jäta kinni. Põimi palmikuks, sättides lõikepinna kenasti pealepoole. Keera kringliks või pärjaks ning tõsta ahjuplaadile. 

Lase soojas umbes pool tundi kerkida. Kuumuta ahi 200 C. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kringel on kenasti kuldne ja läbi küpsenud. Võta ahjust välja ning serveeri soojalt või toatemperatuuril. 

Idee: The Fit Fork Feed

LISA KOMMENTAAR