Toor-piparkoogid

ehk siis toortoitujaile sobivad küpsetamata piparkoogid. Samast segust võid teha ka nt väikeseid kommipallikesi ning veeretada neid näiteks kaneeli-kookoshelbesegus. 

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
10-15 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl mandleid

5 pehmet kuivatatud datlit

2 tl piparkoogimaitseainet

1 dl riivitud kakaovõid

3 sl külmpressitud kookosrasva

3 sl toorkakaod

3 sl naturaalset mett või kookosesiirupit

näpuotsaga meresoola

Valmistamine

Peenesta mandlid köögikombainis. Lisa datlid ja piparkoogimaitseaine. Töötle ühtlaseks massiks, siis tõsta kaussi.

Sulata vesivannil riivitud kakaovõi ja kookosrasv. Sega juurde toorkakao, mesi/kookossiirup ja sool. Kalla segu datli-mandlimassi hulka ning sega läbi. Tõsta tainas 15 minutiks sügavkülma tahenema.

Siis võta tainast väikeseid portse ning rulli need kahe küpsetuspaberi vahel umbes 1 cm paksusteks plaatideks. Lõika piparkoogivormidega väikesteks küpsisteks.  

Pane küpsised sügavkülma tahenema; siis võid külmkapis hoida serveerimiseni.  

Mugandatud Soome ajakirjast Voi Hyvin (10/2014, Virpi Mikkonen). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 20.12.2019 09:30

Pallikesi on mugavam süüa ja teha ;)