kookosrasv

Kookosrasv, mida mõnikord nimetatakse ka kookosvõiks või kookosõliks, on kookospähklist valmistatud toatemperatuuril tahke taimerasv, mis sobib kasutamiseks toiduvalmistamisel ja nahahoolduses.

Puhas kookosrasv ei sisalda soola ega lisaaineid ja on saadaval nii rafineeritud kujul kui ka külmpressitud rasvana, mis on tervislikum ja millel on säilinud kookosele omased maitseomadused.

Kookosrasv sobib maiustuste valmistamiseks, küpsetamiseks ja mõõdukal kuumusel praadimiseks, frittimiseks.

Kookosrasv sisaldab umbes 90% küllastunud rasvu ja on toatemperatuuril tahke, mis muudab selle heaks taimseks alternatiiviks võile või tervislikumaks asenduseks tahkestatud taimerasvadele näiteks maiustuste valmistamisel.

Kookosrasv on populaarne toidurasv osade trendikate toitumissuundade järgijate seas, aga selle tervislikke omadusi on tugevalt liialdatud. Tegu on tavalise lisatud toidurasvaga, mida ei tuleks vältida, aga millega ei tohiks ka liialdada ja eelistada võiks rafineerimata toodet, mis ei ole pakendatud plasttaarasse.