1 suur hapum õun (nt Granny Smith)
500 g kanahakkliha
1 sibul
1 sl hakitud värsket peterselli
1 tl värsket tüümiani e. aed-liivateed
soola ja musta pipart
Glasuur:400 ml kvaliteetset või värskelt pressitud granaatõunamahla
1 väike šalottsibul
3 sl vedelat mett
1 sl palsamiäädikat
1 tl oliiviõli
Lihapallide valmistamiseks koori õun ja riivi jämedalt. Haki sibul peeneks. Sega kausis kanahakkliha, riivitud õun, sibul, hakitud petersell ning tüümian. Maitsesta soola ja purustatud musta pipraga, sega uuesti läbi ning vormi pisikesed lihapallikesed. Prae kuumal pannil 5-7 minutit, lihapalle keerates, kuniks pallid on pealt pruunid ning seest küpsed.
Glasuuri valmistamiseks haki sibul peenelt. Vala potikesse õli, prae selles sibul klaasjaks. Siis lisaks granaatõunamahl, mesi ning palsamiäädikas. Lisa näpuotsatäis soola, sega ühtlaseks. Kuumuta keemiseni ning keeda aeg-ajalt segades kuni kaste on redutseerunud ning alles on umbes 1/3 kastmest. Lase jahtuda.
Serveerimiseks aseta lihapallid alusele, vala granaatõunaglasuuriga üle ja paku suupistelaual.
Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Granaatõunaglasuuriga õuna-kanalihapallid
Riivitud õun annab lihapallidele hea maitse. Kanalihapallid on maitsvad nii kuumalt kui külmalt. Soovi korral dipi ketšupisse.