Granaatõunaglasuuriga õuna-kanalihapallid

Riivitud õun annab lihapallidele hea maitse. Kanalihapallid on maitsvad nii kuumalt kui külmalt. Soovi korral dipi ketšupisse.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Lihapallid:

1 suur hapum õun (nt Granny Smith)

500 g kanahakkliha

1 sibul

1 sl hakitud värsket peterselli

1 tl värsket tüümiani e. aed-liivateed

soola ja musta pipart

Glasuur:

400 ml kvaliteetset või värskelt pressitud granaatõunamahla

1 väike šalottsibul

3 sl vedelat mett

1 sl palsamiäädikat

soola

1 tl oliiviõli

Valmistamine

Lihapallide valmistamiseks koori õun ja riivi jämedalt. Haki sibul peeneks. Sega kausis kanahakkliha, riivitud õun, sibul, hakitud petersell ning tüümian. Maitsesta soola ja purustatud musta pipraga, sega uuesti läbi ning vormi pisikesed lihapallikesed. Prae kuumal pannil 5-7 minutit, lihapalle keerates, kuniks pallid on pealt pruunid ning seest küpsed.

Glasuuri valmistamiseks haki sibul peenelt. Vala potikesse õli, prae selles sibul klaasjaks. Siis lisaks granaatõunamahl, mesi ning palsamiäädikas. Lisa näpuotsatäis soola, sega ühtlaseks. Kuumuta keemiseni ning keeda aeg-ajalt segades kuni kaste on redutseerunud ning alles on umbes 1/3 kastmest. Lase jahtuda.

Serveerimiseks aseta lihapallid alusele, vala granaatõunaglasuuriga üle ja paku suupistelaual. 

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR