Nami-Namis on pea tuhat supiretsepti (vt siit), nii et igaüks peaks leidma midagi meelepärast. Paneme aga siia kirja 10 lihavaba suppi, mis võiks näiteks talvisel paastuperioodil eriti hästi sobida.
Paastuaja peedisupp - tõeliselt mõnus supp, mida võib teha nii keedetud kui ka toorest peedist, nii värske kui ka hapukapsaga.
Hapukapsasupp (lihata) - Salme Masso juhendite järgi tehtud lihtsas supis on lisaks hapukapsale veel kartulit ja porgandit. Maitset annavad sibul, loorber ja vana hea sool-pipar. Kui Sa kruupe armastad, siis meil on ka maitsva lihavaba kruubi-hapukapsasupi retsept.
Maroko kikerherne-tomatisupp - valmib kiiresti ja värskest kraamist vajab vaid varssellerit, maitserohelist ja sidrunit. Konservitud purustatud tomatid ja kikerherned hoia sahvris käepärast, siis on maitsev supp laual vaid poole tunniga!
Prantsuse sibulasupp - klassikalise soupe à l'oignon retsepte liigub mitmesuguseid. Kuigi veise-, kana- või köögiviljapuljongiga tehes saab maitsva supi, siis näiteks bistroode pealinnas Lyonis tehakse sibulasupi leem lihtsalt veest. Uskuge, väge täis kodumaine sibul annab supile tõeliselt hõrgu - ja piisavalt maitseküllase meki. Sibulate koorimine ja viilutamine ongi selle supiteo kõige raskem osa, pärast tuleb sibulaid lihtsalt kaua ja hellalt potis poputada. Paastuperioodil jäta juustuga kaetud krõbe saiaviil supile lisamata - supp viib ka selleta keele alla!
Kui nii pikalt suppi hautada ei jõua, siis see kartuli-sibulasupp on samuti väga tore ja rahakotisõbralik.
Idamaine kõrvitsasupp - sügavoranž kõrvits, kookospiim ja Tai karripasta, lisaks sibul, ingver, sidrunhein ja näpuotsaga tšillit - imeline kooslus, mis teeb südame soojaks. Proovi ka selle supi veelgi lihtsamat versiooni, mis maitseb sama imeliselt.
Aafrika maapähklisupp - midagi hoopis eksootilisemat! Taimsele tomatisupile lisab mõneva tekstuuri ja maitse kreemjas maapähklivõi - kes on proovinud, on kiitnud! Maguskartuli- ehk bataadisõbrad võivad proovida ka seda maapähklisuppi.