600 g pastinaaki
1 suur sibul
2-3 cm jupp ingverijuurt
1 l köögiviljapuljongit
soola ja musta pipart
tavalist või suitsutatud paprikapulbrit
Soovi korral:krutoone ehk röstitud saiakuubikuid või praetud peekonit või röstitud mandlilaaste
Koori ja haki sibulad ning küüslauk, tükelda pastinaak. Koori ingver, lõika õhukesteks viiludeks.
Kuumuta pott keskmisel kuumusel, lisa oliiviõli. Lisa sibul ja prae paar minutit. Siis lisa küüslauk ja ingver, prae veel minut aega. Lisa pastinaak, maitsesta kergelt soolaga ning prae tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes5 minutit.
Lisa kuum puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott osaliselt kaanega ning keeda umbes 15-20 minutit, kuni pastinaak on pehme.
Püreesta supp köögikombainis, kannmikseris või saumikseriga. Maitsesta soola-pipraga parajaks ning serveeri. Peale võid riputada veidi paprikapulbrit.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Täitsa maitsev, natuke magusavõitu. Mehele ka meeldis, aga tema lisas lisaks koriandri ja saiakrutoonidele ka praetud peekonitükke.
Ingveri-pastinaagisupp
Viirusterohkel kevadkuul annab see ingveri-pastinaagisupp vähemalt tunde, et tervis tuleb - või siis püsib.