Ingveri-pastinaagisupp

Viirusterohkel kevadkuul annab see ingveri-pastinaagisupp vähemalt tunde, et tervis tuleb - või siis püsib.

Kogus
neljale-viiele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g pastinaaki

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

2-3 cm jupp ingverijuurt

1 l köögiviljapuljongit

soola ja musta pipart

tavalist või suitsutatud paprikapulbrit

Soovi korral:

porgandit

varssellerit

kartulit

rõõska koort

krutoone ehk röstitud saiakuubikuid või praetud peekonit või röstitud mandlilaaste

Valmistamine

Koori ja haki sibulad ning küüslauk, tükelda pastinaak. Koori ingver, lõika õhukesteks viiludeks.

Kuumuta pott keskmisel kuumusel, lisa oliiviõli. Lisa sibul ja prae paar minutit. Siis lisa küüslauk ja ingver, prae veel minut aega. Lisa pastinaak, maitsesta kergelt soolaga ning prae tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes5 minutit.

Lisa kuum puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott osaliselt kaanega ning keeda umbes 15-20 minutit, kuni pastinaak on pehme.

Püreesta supp köögikombainis, kannmikseris või saumikseriga. Maitsesta soola-pipraga parajaks ning serveeri. Peale võid riputada veidi paprikapulbrit.

Lisamärkused:

  • Kui soovid toekamat suppi, võid lisada potti ka varssellerit, porgandit, kartulit.
  • Kreemjama supi jaoks lisa väike pakitäis rõõska koort.
  • Soovi korral serveeri suppi saiakrutoonide, krõbeda peekoni või näiteks röstitud mandlilaastudega.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 20.01.2009 23:28

Täitsa maitsev, natuke magusavõitu. Mehele ka meeldis, aga tema lisas lisaks koriandri ja saiakrutoonidele ka praetud peekonitükke.

Pille
postitatud 29.02.2016 18:19

Zoozi foto ka: