2 tl vürtsköömneid
0.5 tl tšillihelbeid
2 sl õli
500 g porgandit
150 g punaseid läätsesid
1 l kuuma köögiviljapuljongit
200 ml kookospiima
soovi korral soola
Serveerimiseks:veidi kookospiima
(röstitud) vürtsköömneid
Pese porgandid hoolega (koorida pole vaja), siis lõika pikuti neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Kuumuta pott tulel, siis lisa vürtsköömned ja tšillihelbed ning rösti neid 1-2 minutit kuival pannil, kuni köök on mõnusat vürtsköömnelõhna täis.
Siis lisa õli ja porgandid ning kuumuta 4-5 minutit, aeg-ajalt segades, kuni porgandid on veidi värvi muutnud.
Nüüd lisa kuum puljong, läätsed ja kookospiim. Lase keema tõusta, siis alanda kuumust ning keeda suppi tasasel tulel 15-20 minutit, kuni porgandid ja läätsed on pehmed.
Püreesta 2/3 supist kannmikseris (vajadusel jaokaupa).
Kuumuta supp uuesti läbi, soovi korral maitsesta soolaga. Kui eelistad vedelamat suppi, siis lisa veel kuuma puljongit või vett.
Serveerimisel nirista supile veidi kookospiima ning kaunista (röstitud) vürtsköömnetega.
Mugandatud BBC Good Foodi retseptist (Spiced carrots and lentil soup). Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Lihtne teha ja maitsev. Mees kiitis samuti;)
Väga maitsev, mul ka mees kiitis ja isegi laps söi (tegin ilma tšillihelvesteta, et oleks lapsesöbralikum, aga isegi ainult ingver andis meeldiva vyrtsikuse, nii et läks meelest oma portsule tšillihelbeid lisada)
Maitse oli natuke plass, lisasin rohkem vürtsköömneid ja tšillit, lisaks panin sidrunimahla, kalakastet ja karulauku :) Siis oli küll hää
Vürtsikas porgandi-läätsesupp
Valmista see supp kindlasti punastest läätsedest, siis jääb värv ilusam.