Lõika 1 küüslaugumugul ristipidu pooleks, pane kõrvale. Jaota teine küüslauk küünteks, koori need ja vajuta noaseljaga kergelt katki.
Kuumuta potis 2 sl oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisa purustatud küüslauguküüned ja kuumuta aeg-ajalt segades 8-10 minutit, kuni küüslauguküüned on kuldsed ja pehmed.
Lisa vesi, tõsta kuumust ja kuumuta keemiseni. Lisa ürdid ning poolitatud küüslaugumugulad. Siis alanda kuumust ja lase supil 30-40 minutit podiseda, kuni küüslauk on hästi pehme ja leem on umbes poole võrra kokku keenud. Maitsesta soola-pipraga.
Kurna leem läbi sõela või eemalda kurnlusika abil ürdid ja küüslauk.
Jaota leem supikaussiedesse. Naudi niisama või lisa keedetud nuudleid, vispelda kuuma leeme sisse klopitud muna või serveeri küüslaugukrutoonidega.
Nipid ja soovitused:
Küüslauguleeme võib kuni 3 päeva varem valmis teha. Lase jahtuda, kata kinni ja hoia serveerimiseni jahedas.
Retsept on mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Küüslauguleem
Hea viirusetõrje!