Küüslauguleem

Hea viirusetõrje!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 tervet küüslaugumugulat

2 sl külmpressitud oliiviõli + veel veidi serveerimiseks

2 l vett

peotäis maitserohelist -

näiteks peterselli või salveid või koriandrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika 1 küüslaugumugul ristipidu pooleks, pane kõrvale. Jaota teine küüslauk küünteks, koori need ja vajuta noaseljaga kergelt katki. 

Kuumuta potis 2 sl oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisa purustatud küüslauguküüned ja kuumuta aeg-ajalt segades 8-10 minutit, kuni küüslauguküüned on kuldsed ja pehmed. 

Lisa vesi, tõsta kuumust ja kuumuta keemiseni. Lisa ürdid ning poolitatud küüslaugumugulad. Siis alanda kuumust ja lase supil 30-40 minutit podiseda, kuni küüslauk on hästi pehme ja leem on umbes poole võrra kokku keenud. Maitsesta soola-pipraga.

Kurna leem läbi sõela või eemalda kurnlusika abil ürdid ja küüslauk. 

Jaota leem supikaussiedesse. Naudi niisama või lisa keedetud nuudleid, vispelda kuuma leeme sisse klopitud muna või serveeri küüslaugukrutoonidega.

Nipid ja soovitused:

  • Küüslauguleeme võib kuni 3 päeva varem valmis teha. Lase jahtuda, kata kinni ja hoia serveerimiseni jahedas.

Retsept on mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Indrek P.
postitatud 19.03.2019 13:28

Huvitav variatsioon česnečka'st https://nami-nami.ee/retsept/213/kuuslaugusupp_esneka

mina
postitatud 28.02.2020 16:48

Ei korja mina küüslauku välja- püreestan vaid