Ingveri-küüslaugusupp

Vürtsikas supp, millest on abi eriti külmetushaiguste perioodil.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 rohelise sibula vart või talisibulat

50 g riivitud värsket ingverit

2 hakitud värsket küüslauguküünt

1,6 l kana- või köögiviljapuljongit

1 hakitud mitte väga tuline punane tšilli

Valmistamine

Pane sibul, küüslauk ja viilutatud ingver potti ning kuumuta tasasel tulel u 2 minutit. 

Lisa puljong ja kuumuta keemiseni. Keeda tasakesi, kuni sibul on pehme. Kurna leem, pane uuesti potti.

Lisa hakitud tšilli ja kuumuta veel 5 minutit. 

Serveeri soojalt. Soovi korral lisa veel hakitud või viilutatud küüslauku ning hakitud rohelist sibulat. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta kindlasti köögiviljapuljongit. 

Inspiratsioon siit. Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 07.12.2018 10:18

No väga mõnus, soojendav supp talviseks viirusetõrjeks.

Pille
postitatud 29.12.2018 20:03

Meie pere suurtele ka meeldis, aga mind häiris see riivitud ingver leeme sees. Kui uuesti soojendasin, siis kurnasin supi läbi peene sõela, hakkisin uuesti rohelist sibulat ja tšillit sisse ja siis oli palju parem!

Kybarsepp
postitatud 01.02.2024 09:58

Lemmik!