3-4 sl õli või muud rasvainet
1 kg värsket hapukapsast
1-2 sibulat
3-4 porgandit
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
1-2 tükeldatud jahusemat kartulit
3 l keeva vett
soola ja musta pipart
2-3 loorberilehte
Kuumuta suures kaanega potis rasvaine, lisa kapsas ja niipalju keeva vett, et kapsas oleks kaetud.
Kuumuta keemiseni, siis lisa 2 ribadeks lõigatud porgandit, hakitud sibul, tomatipüree, tükeldatud kartulid ja maitseained. Hauta, kuni kapsas on pehme. Lisa hautamise ajal jaokaupa kuum vesi.
Maitsesta soola ja suhkruga (suhkur aitab tasakaalustada haput). Kui supp piisavalt hapu ei tundu, siis lisa veidi kõrvalepandud kapsavedelikku. Lisa 1-2 peeneks riivitud porgandit, kuumuta veel mõned minutid.
Soovi korral serveeri hapukooresilmaga.
Retsept mugandatud Salme Masso raamatust "Valik toiduretsepte". Salme Masso retsept algas nii: "Pressi hapukapsast liigne vedelik välja, hoia alles (seda võib vaja minna, kui hiljem supp piisavalt hapu ei tundu). Leota kapsast külmas vees, kuni kapsas maitstes parajalt hapu tundub." Mina kasutan Uus-Kongo hapukapsast - seda ei pea leotama ega nõrutama, võib lihtsalt potti tõsta :)
Hapukapsasupp (lihata)
Hapukapsasupp, mis sobib ka neile, kes lihatooteid ei tarvita.