Hapukapsasupp (lihata)

Hapukapsasupp, mis sobib ka neile, kes lihatooteid ei tarvita.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3-4 sl õli või muud rasvainet

1 kg värsket hapukapsast

1-2 sibulat

3-4 porgandit

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

1-2 tükeldatud jahusemat kartulit

3 l keeva vett

suhkrut

soola ja musta pipart

2-3 loorberilehte

Valmistamine

Kuumuta suures kaanega potis rasvaine, lisa kapsas ja niipalju keeva vett, et kapsas oleks kaetud.

Kuumuta keemiseni, siis lisa 2 ribadeks lõigatud porgandit, hakitud sibul, tomatipüree, tükeldatud kartulid ja maitseained. Hauta, kuni kapsas on pehme. Lisa hautamise ajal jaokaupa kuum vesi. 

Maitsesta soola ja suhkruga (suhkur aitab tasakaalustada haput). Kui supp piisavalt hapu ei tundu, siis lisa veidi kõrvalepandud kapsavedelikku. Lisa 1-2 peeneks riivitud porgandit, kuumuta veel mõned minutid.

Soovi korral serveeri hapukooresilmaga.

Retsept mugandatud Salme Masso raamatust "Valik toiduretsepte". Salme Masso retsept algas nii: "Pressi hapukapsast liigne vedelik välja, hoia alles (seda võib vaja minna, kui hiljem supp piisavalt hapu ei tundu). Leota kapsast külmas vees, kuni kapsas maitstes parajalt hapu tundub." Mina kasutan Uus-Kongo hapukapsast - seda ei pea leotama ega nõrutama, võib lihtsalt potti tõsta :)

LISA KOMMENTAAR

katsetaja
postitatud 21.01.2011 15:03

Hea kapsasupp. Kohe ikka täitsa mõnus.

Hexy
postitatud 25.04.2015 08:19

Täitsa hea supp, aga mitte mu lemmikretsept.

Qsti
postitatud 26.10.2015 21:05

Minu lemmik aga laps ei söö ja sellepärast teen väga harva. Nii ahvatlev näeb välja, et nüüd pean küll tegema!