Vürtsikas kõrvitsasupp läätsede ja kookospiimaga

Soojendav tummine kõrvitsasupp.

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 sibul

1 küüslauguküüs

pöidlasuurune jupp ingverijuurt riivitult

pool kauna tšillikauna

800 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat

2 porgandit

1 varsseller

5-6 dl kuuma vett

400 g kookospiima

peotäis punaseid läätsesid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta potis õli, lisa hakitud tšilli, sibul, küüslauk ja ingver. Kuumuta paar minutit keskmisel kuumusel. Lisa puhastatud ja tükeldatud kõrvits, porgand ja seller, kuumuta veel umbes 5 minutit.

Kalla juurde keev vesi ja lase umbes 20-30 minutit podiseda, kuni köögiviljad on pehmed.

Püreesta supp, pane uuesti potiga tulele. Lisa kookospiim ja läätsed, maitsesta soola-pipraga. Keeda suppi tasasel tulel veel umbes 10 minutit.

Nipid ja soovitused:

  • Kui supp liiga vürtsikas on, siis võid seda nt maitsestamata jogurtiga mahendada.
  • Soovid vunki juurde? Kaunista koriandriga, lisa sorts laimimahla, tõsta tšilli kogust. 
  • Pole punaseid läätsi? Võid kasutada ka muid läätsesid, aga lisa need supi sisse varem, kuna pruunid ja rohelised läätsed vajavad kauem aega pehmenemiseks. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Laura
postitatud 01.12.2011 10:33

Imehea supp. Kookospiim annab eripärase ja pisut magusa maigu ning läätsed täidavad tublisti kõhtu.

Dee
postitatud 18.03.2012 20:28

Maitsev supp. Vett panin 4dl.

Põrnikas
postitatud 08.11.2012 01:14

Mõnus

Liisu
postitatud 12.11.2012 15:48

Mulle väga meeldis! Maitsest oli tunda kõige rohkem kookost, tšillit ja läätsi. Kergelt magus vürtsine supp. Alguses kahtlesin selleri osas, kuna mulle seller maitselt ei istu aga tegelikult ei häirinud ka see.

Mina
postitatud 13.09.2016 19:11

Meie pere arvates on vürtsi vähe kui mitte lausa olematu kogus reteptis. Julgelt juurde. Võimalik, et kui supp maha jahtub ja pisut "laagerdab" tulevad vürtsid ka välja.

Pille
postitatud 13.09.2016 21:20

No sellise koguse peale peaks pöidlasuurune jupp ingverit ikka juba tunda andma, küüslauk ja tšilli kenasti sekundeerimas. Kui ikka kohe üldse mitte, siis on teil väga väikese pöidlaga kokk või väga lahja tšilli :)

Mia
postitatud 05.11.2016 14:17

Minu jaoks oli natuke liiga vürtsikas. Tasub olla tšilliga ja ingveriga ettevaatlik.

Tiina
postitatud 16.11.2016 12:05

maitse jäi natuke igavaks, lisasin kaussi koriandrit, sidrunimahla ja paar tilka seesamiõli.

Kaia Kuppart
postitatud 04.10.2017 20:48

Meie lemmik :)

marika
postitatud 05.10.2017 10:14

Lihtsalt imeliselt hea!