1 kg keegelkõrvitsat või muud muskaatkõrvitsat
1-2 sl Tai punast karripastat
400 g kookospiima
5 dl vett, köögivilja- või kanapuljongit
soola ja musta pipart
värsket koriandrit serveerimiseks
Koori kõrvits, lõika 2 cm kuubikuteks.
Kuumuta suur pott keskmisel kuumusel. Lisa kõrvitsakuubikud ja karripasta ning kuumuta segades veel minut aega. Lisa kookospiim ja sega korralikult läbi. Lisa vesi või puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 20 minutit või kuni kõrvits on pehme.
Püreesta supp kannmikseris või saumikseriga, maitsesta soola-pipraga parajaks.
Jaota kaussidesse, kaunista koriandriga ja serveeri.
Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirjas Pereköök, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.
Kasutasin Madras karripulbrit (aga usun, et ka tavaline oleks sobinud) ja lisasin veidike vürtsköömneid. Tulemus oli väga mõnus! Kuna minu karripulber oli veidike teravam, jäi ka ilma tšillita mõnusalt vürtsikas. Peale sobis hästi väike törts hapukoort ja värske koriander.
Meie perele see supp väga meeldib! Veidi maitsekama variandi jaoks võib esmalt 1 hakitud sibula praadida 1-2 sl oliiviõlis, siis lisada karripasta ja edasi juba retsepti järgi. Vett või puljongit võib julgelt ka rohkem panna, kui eelistate selliseid vedelamaid suppe. Punase karripasta asemel võib kasutada ka rohelist, maitseb ka hästi!
No mulle maitses, meeste jaoks on siin vähe liha. Soojendamisel proovin, mis siis juhtub, kui sulatatud juustu ka sisse panna. Läheb kordamisele.
Kui on valmis puljong ja kõrvitsapüree, on supi tegemine ainult kokkusegamise vaev. Tulemus maitses minu jaoks liiga magus, lisasin poole sidruni mahla, rohkem ei olnud, aga oleks võinud veel lisada.
Vürtsikas kõrvitsasupp
Väga sametine ja kergelt vürtsikas lihtne supp.