Vürtsikas kõrvitsasupp

Väga sametine ja kergelt vürtsikas lihtne supp.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg muskaat- ehk keegelkõrvitsat

1-2 sl Thai-Choice punast karripastat

400 g Thai-Choice kookospiima

5 dl vett, köögivilja- või kanapuljongit

soola ja musta pipart

värsket koriandrit serveerimiseks

Valmistamine

Koori kõrvits, lõika 2 cm kuubikuteks.

Kuumuta suur pott keskmisel kuumusel. Lisa kõrvitsakuubikud ja karripasta ning kuumuta segades veel minut aega. Lisa kookospiim ja sega korralikult läbi. Lisa vesi või puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 20 minutit või kuni kõrvits on pehme.

Püreesta supp kannmikseris või saumikseriga, maitsesta soola-pipraga parajaks.

Jaota kaussidesse, kaunista koriandriga ja serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Karripastad on väga erineva teravusega - lisa alguses pigem vähem, hiljem saab vunki juurde keerata!
  • Tummisema supi jaoks võid lisada koos kõrvitsatükkidega potti ka sibulat, küüslauku või näiteks paar riivitud porgandit. 
  • Puljongit kasutades saad maitsvama supi. Veganliku roa jaoks kasuta köögiviljapuljongit. 

Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirjas Pereköök, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.

LISA KOMMENTAAR

Meringue
postitatud 06.05.2011 14:08

Kasutasin Madras karripulbrit (aga usun, et ka tavaline oleks sobinud) ja lisasin veidike vürtsköömneid. Tulemus oli väga mõnus! Kuna minu karripulber oli veidike teravam, jäi ka ilma tšillita mõnusalt vürtsikas. Peale sobis hästi väike törts hapukoort ja värske koriander.

Pille
postitatud 02.10.2017 09:43

Meie perele see supp väga meeldib! Veidi maitsekama variandi jaoks võib esmalt 1 hakitud sibula praadida 1-2 sl oliiviõlis, siis lisada karripasta ja edasi juba retsepti järgi. Vett või puljongit võib julgelt ka rohkem panna, kui eelistate selliseid vedelamaid suppe. Punase karripasta asemel võib kasutada ka rohelist, maitseb ka hästi!