2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul (u 125 g)
2 hakitud varssellerit (u 100 g)
soola ja musta pipart
2 tl (uhmris kergelt peenestatud) vürtsköömneid
400 g purk konservitud purustatud tomateid
lahke näpuotsatäis suhkrut
400 g purk konservitud kikerherneid
6 dl köögivilja- või kanapuljongit
0.5 sidruni mahl
2 sl hakitud värsket koriandrit või peterselli
Kuumuta potis oliiviõli. Lisa hakitud sibul, sellerivarred ja veidi soola-pipart. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni sibul ja seller on pehmed (ära pruunista!)
Lisa jahvatatud vürtsköömned ja kuumuta veel minut aega.
Lisa tomatikonserv, suhkur, nõrutatud kikerherned ja kuum puljong. Keeda tasasel tulel 5 minutit.
Lisa sidrunimahl ja hakitud maitseroheline, maitsesta ja serveeri.
Kuumuta potis veidi õli, siis lisa pakk Härmavili külmutatud köögivilju kikerhernesega (fotol). Maitsesta soola, pipra ja vürtsköömnetega. Prae segades mõned minutid, siis lisa purustatud tomatid ja kuum puljong. Keeda 5-7 minutit, kuni supp on kuum. Maitsesta sidrunimahlaga, lisa hakitud maitseroheline. Timmi maitse parajaks ja serveeri.
Retsept on mugandatud iiri autori Rachel Alleni raamatust "Rachel's Favourite Food for Friends". Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mulle, mehele ja sõbrannale maitses väga, emale mitte. Lapsed keeldusid isegi proovimast.
Väga söödav.
Väga maitses, eriti mõnus oli see mõnus sidrunimaitse :) SÕin kohe korraga pool potitäit üksi ära.
väga mõnus ja tõesti sai kiiresti valmis. ainult, et see neljale kuni kuuele on küll kahtlane - sõime mehega lõunaks potitäie kahe peale ära ja ülesöömisega küll tegu polnud.
See on nakkav supp. :D Algul mõtled, et sööd ühe kausitäie, siis natukese aja pärast lähed maitsed kulbi pealt tagasihoidlikult pool taldrikutäit lisaks ja siis juba soojendad endale veel ühe kausitäie... Väga maitsev! Läheb kindlalt kordamisele.
Väga hea. Teen sageli sarnast läätsesuppi, aga kikerherned ja vürtsköömen andsid meeldivalt teistsugust maitset juurde.
Huvitav maitseelamus, lihtne teha ka!
Minul tuli liiga happeline. Suurendasin suhkru kogust lausa 3 tl-ni, kuid tuli ikka liiga hapu, et süüa. Sidrunit panin vähem, kuid maitset see juurde ei andnud. Ei tea, tegin äkki midagi valesti.
Korduvalt ja korduvalt seda teinud. Super roog.
Tänud eilse õhtusöögi idee eest! Tehtud ja maitses hästi (surasin ühe kardula ka siiski sisse :)).
Tegin täna esimest korda! Kindlasti ei jää see viimaseks korraks, väga mõnus supp
Tegin just seda, see nii hea :)
Kust ma neid vürtsköömneid saan?
Väga maitsev, aga suhkruga küll ei maksa tervislikke toite solvata ;) ilma ka lihtsalt super hea
KD - see näpuotsatäis suhkrut Sind ei tapa, samas tasakaalustab happelist tomatikonservi. Kui Sind hapu ei häiri, siis pole muidugi lisada vaja :)
Aitäh mõtte eest... sidrunimahl ise ka juba tasakaalustab happelisust, aga rafineeritud suhkrut jah... seda pole enam majapidamises olemaski, vist 10 a tagasi jätsin selle kurikaela maha ;)
Tule taevas appi, kes siis happega happelisust tasakaalustab..
Ma lisasin punast kinoad ka, nii hea tuli...
Väga maitsev!
Tegin ilma kikerhernesteta ja oli ka väga hea!
Väga maitsev.
Maroko kikerherne-tomatisupp
Kiiresti valmiv ja maitsev supp. Soovi korral lisa valmis supile krõbedaid peekonitükke (siis ei sobi see veganitele muidugi).
Kui valmistad suppi kuivatatud kikerhernestest, siis võta 150 g kikerherneid, leota üleöö ja keeda ilma soolata vees 20-30 minutit.