Aedviljapuljongi keetmine

Juhised maitsva köögiviljapuljongi keetmiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sibulat

2 porgandit

1 varsseller

1 l külma vett

peotäis peterselli varsi

12 tera musta pipart

2 loorberilehte

peotäis sellerilehti

soola

Valmistamine

Lõika varsseller pooleks ja siis veel pikuti pooleks. Lõika porgand pikuti pooleks.

Pane kõik ained potti, kata kaanega ja kuumuta keemiseni. Keeda tugeval tulel 30 minutit.

Seejärel kurna puljong (aedviljad viska minema) ja kasuta puljongit suppide ja muude roogade valmistamisel.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

HK
postitatud 08.01.2017 15:00

Tegelikult võiks aedviljad ka ära süüa...

KK
postitatud 21.08.2023 14:16

Vaatasin ka videot, kus ühe restorani peakokk keetis aedviljapuljongit ja praadis enne vee lisamist kõik köögiviljad kergelt poti põhjas läbi, v.a rohelised varred. See praadimine peaks vist veel kõik maitsed paremini esile tooma.