2 sl õli
500 g kõrvitsat (puhastatud kaal)
2 sibulat
2 tl hakitud värsket ingverijuurt
0,5 tl tšillihelbeid
5 dl kuuma köögiviljapuljongit
400 g kookospiima
soola ja musta pipart
kaunistuseks värsket koriandrit
Lõika kõrvits 2 cm kuubikuteks. Koori sibul, tükelda. Koori ingver, haki peeneks. Tambi sidrunheina varte alumine osa lapikuks.
Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae 7-8 minutit, kuni sibul pehmeneb. Siis lisa ingver, tšillihelbed, sidruniheinavarred ja kõrvitsakuubikud. Sega läbi, siis lisa kuum puljong. Keeda suppi tasel tulel umbes 20 minutit, kuni kõrvits on pehme.
Tõsta pott tulelt ja püreesta supp käsimiksri abil või kannmiksris. Pane pott uuesti tulele, sega juurde kookospiim ja kuumuta läbi. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri.
Peale puista veidi värskeid koriandrilehti.
Pildid tegid Juta Kübarsepp (2024) ja Pille Petersoo (2015).
Panin laimimahla ka ja tšilliks kasutasin Nam prik pao tšillipastat. Hea kerge supp.
Sidrunheina ja koriandrit ei pannud. Lisasin tšillikauna ja rohkem ingverit ja kõrvitsat, väga maitsev.
Väga meeldiv supp. Tsillihelveste asemel kasutasin tsillipastat ja koriandrilehtede asemel peterselli, sest koriander ei meeldi eriti. Kujutan ette, et selle retsepti põhjal saaks teha kõiksugu huvitavaid köögiviljapüreesuppe, lihtsalt kõrvits asendada muu kraamiga, ja ikka tuleks hea.
Tegin eile perele õhtusöögiks. Poeg (14) ei olnud kõige suurem fänn, aga teised kiitsid. Kõrvits oli oma aiast, õigemini garaažist :)
Idamaine kõrvitsasupp
Tai-päraste maitsetega - sidrunhein, kookospiim, tšilli - maitsestatud mõnus ja kerge kõrvitsasupp.