Idamaine kõrvitsasupp

Tai-päraste maitsetega - sidrunhein, kookospiim, tšilli - maitsestatud mõnus ja kerge kõrvitsasupp.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

500 g kõrvitsat (puhastatud kaal)

2 sibulat

2 tl hakitud värsket ingverijuurt

4 sidrunheinavart

0,5 tl tšillihelbeid

5 dl kuuma köögiviljapuljongit

400 g kookospiima

soola ja musta pipart

kaunistuseks värsket koriandrit

Valmistamine

Lõika kõrvits 2 cm kuubikuteks. Koori sibul, tükelda. Koori ingver, haki peeneks. Tambi sidrunheina varte alumine osa lapikuks. 

Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae 7-8 minutit, kuni sibul pehmeneb. Siis lisa ingver, tšillihelbed, sidruniheinavarred ja kõrvitsakuubikud. Sega läbi, siis lisa kuum puljong. Keeda suppi tasel tulel umbes 20 minutit, kuni kõrvits on pehme.

Tõsta pott tulelt ja püreesta supp käsimiksri abil või kannmiksris. Pane pott uuesti tulele, sega juurde kookospiim ja kuumuta läbi. Maitsesta soola-pipraga ja serveeri.

Peale puista veidi värskeid koriandrilehti.

Pildid tegid Juta Kübarsepp (2024) ja Pille Petersoo (2015).

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 24.01.2015 21:32

Panin laimimahla ka ja tšilliks kasutasin Nam prik pao tšillipastat. Hea kerge supp.

Hexy
postitatud 01.11.2020 21:22

Sidrunheina ja koriandrit ei pannud. Lisasin tšillikauna ja rohkem ingverit ja kõrvitsat, väga maitsev.

Kai va
postitatud 10.02.2025 15:39

Väga meeldiv supp. Tsillihelveste asemel kasutasin tsillipastat ja koriandrilehtede asemel peterselli, sest koriander ei meeldi eriti. Kujutan ette, et selle retsepti põhjal saaks teha kõiksugu huvitavaid köögiviljapüreesuppe, lihtsalt kõrvits asendada muu kraamiga, ja ikka tuleks hea.

Pille
postitatud 11.03.2025 07:17

Tegin eile perele õhtusöögiks. Poeg (14) ei olnud kõige suurem fänn, aga teised kiitsid. Kõrvits oli oma aiast, õigemini garaažist :)