Kartuli-sibulasupp

Väga tagasihoidliku välimusega ja koostisega supp, aga kui kasutada maitsvaid Peipsiäärseid sibulaid, siis jätkub supile maitset küllaga. Soovi korral võid seda serveerida ka püreesupina.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g sibulat (kooritud kaal)

3 sl õli

500 g tükeldatud kartulit

1 l puljongit

soola ja musta pipart

Soovi korral:

rõõska koort

krutoone ehk röstitud saiakuubikuid

Valmistamine

Koori sibulad ja kartulid. Lõika kartul väikesteks tükkideks, sibul poolviiludeks või haki.

Hauta hakitud sibul õlis tasasel tulel klaasjaks - selleks kulub umbes 10-15 minutit. Sega sageli.

Lisa kartulitükid ja kuum puljong ning keeda 15 minutit.

Kui soovid püreesuppi, siis töötle otse keedunõus saumikseriga ühtlaseks püreeks. Maitsesta soola ja pipraga.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta köögiviljapuljongit. 
  • Gluteenivaba versiooni jaoks valmista krutoonid gluteenivabast leivast või serveeri maitserohelisega. 
  • Suppi võib serveerida näiteks krutoonide, hakitud maitserohelise, krõbedaks praetud peekoni- või singikuubikutega.
  • Kui soovid rikkalikumat püreesuppi, siis lisa supile pärast püreestamist veidi rõõska koort. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Sussi
postitatud 19.03.2009 07:41

Välimus on kahvatu, aga maitse hea.

Jufi
postitatud 11.10.2009 19:16

Supp tuli päris hea:) soovitan ;d

Aniitram
postitatud 21.02.2010 19:16

Väga lihtne aga maitsev supp!

Marju I. @ FB
postitatud 09.11.2012 12:15

olen teinud ja jäin igati rahule

Pille
postitatud 19.03.2020 15:12

Ei hakanud sel korral suppi püreestama, oli ka niisama väga maitsev. Kartul oli Laura, sibul Peipsi oma, puljongi tegin ökopuljongikuubikutest. Serveerisin krutoonide, praetud suitsusingikuubikute ning hakitud rohelise sibulaga.

Mmmm
postitatud 22.08.2020 17:22

Hea!!!