2 sibulat
2 sl oliiviõli
pöidlasuurune jupp värsket ingverijuurt
0.5-1 värsket punast tšillikauna
10 kirsstomatit
1.8 l köögivilja- või kanapuljongit
300 g punaseid läätsesid
200 g spinatit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:200 g maitsestamata jogurtit
Koori porgandid, lõika jämedateks viiludeks. Viiluta varsseller. Koori ja haki sibulad jämedalt. Koori ja viiluta küüslauk.
Kuumuta suur pott keskmisel kuumusel, lisa oliiviõli. Lisa kõik tükeldatud-viilutatud ained ja sega puulusikaga läbi. Kata pott poolenisti kaanega ning hauta umbes 10 minutit, kuni porgandid on veidi pehmenenud ja sibul kuldne.
Samal ajal koori ja viiluta ingver õhukeselt. Eemalda tšillikaunalt seemned, lõika kaun ise õhukesteks viiludeks. Poolita kirsstomatid.
Lisa kuum puljong koos läätsede, ingveri, tšilli ja tomatitega potti. Sega supp hoolega läbi, kuumuta keemiseni.
Alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 10 minutit või kuni läätsed on pehmed. Lisa spinat ja kuumuta veel pool minutit.
Maitsesta supp soola-pipraga. Võid suppi kohe serveerida või siis püreestada kannmikseris ja siis serveerida.
Tõsta igale supiportsjonile jogurtisilm.
Retsept on mugandatud Jamie Oliveri raamatust "Ministry of Food" (Lentil and Spinach Soup). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
maitses igati hea.
Ostsin punased läätsed ära ja tegin täna ka supi. Tulemus on võrratu. Poleks tegelikult üldse uskunud, et nii hea on. Lisaks kasulik ka ju.
Esmakordne kokkupuude läätsedega üllatas, kuna erinevalt hernestest valmisid nad tõesti kiiresti - ei mingit leotamist! Ja supp oli imehea, püreerisin ära, tulemuseks kreemjas ning mõnusalt maitsetihe kõhutäide. Varsselleri asemel kasutasin juursellerit ja spinatit ei hakanudki lisama, sest selleks hetkeks kui selle lisamise hetk kätte jõudis, tundus supp juba piisavalt hea ja valmis olevat.
Väga mõnus.Püreestasin supi,kuna enamus nii soovisid.Ise oleks tahtnud teisiti.
Hea oli
Ei püreestanud. Mõnus tervislik ja mitmekesine supp!
Tegin sama, aga lambapuljongiga ja ei püreestanud. Väga hea sai!
mul kahjuks ei olnud sellerit, kirsstomatite asemel oli 2 suurt tavalist tomatit ning ingver ning tšilli ei meeldi- seega ma ei teinud küll päris retsepti järgi, kuid väga maitsev supp on! esimest korda kasutasin läätsesid ning väga positiivne üllatus :) järgmisel korral praen siiski natuke hakkliha ka ja segan sisse :P
Väga-väga maitsev ja mõnus supp! Soovitan väga seda retsepti!
Itakene on saatnud sellise pildi 2010. a. novembris:
Lihtne, maitsev ja väga toitev! Panin terved spinati lehed kuid järgmine kord tükeldan eelnevalt ära. Ei püreestanud.
Väga-väga mõnus supp oli, selline mõnusalt kerge ja vürtsikas. Lapsed küll kahjuks ei jaganud täiskasvanute entusiasmi sel korral :D
Meil on see supp juba aastaid üks lemmikuid :)
Jamie läätse-spinatisupp
Supp jääb kõige ilusam punastest läätsedest, aga võid kasutada ka kuivatatud rohelisi või kollaseid herneid.