Jamie läätse-spinatisupp

Supp jääb kõige ilusam punastest läätsedest, aga võid kasutada ka kuivatatud rohelisi või kollaseid herneid.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 porgandit

2 varssellerit

2 sibulat

2 küüslauguküünt

2 sl oliiviõli

pöidlasuurune jupp värsket ingverijuurt

0.5-1 värsket punast tšillikauna

10 kirsstomatit

1.8 l köögivilja- või kanapuljongit

300 g punaseid läätsesid

200 g spinatit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

200 g maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Koori porgandid, lõika jämedateks viiludeks. Viiluta varsseller. Koori ja haki sibulad jämedalt. Koori ja viiluta küüslauk.

Kuumuta suur pott keskmisel kuumusel, lisa oliiviõli. Lisa kõik tükeldatud-viilutatud ained ja sega puulusikaga läbi. Kata pott poolenisti kaanega ning hauta umbes 10 minutit, kuni porgandid on veidi pehmenenud ja sibul kuldne.

Samal ajal koori ja viiluta ingver õhukeselt. Eemalda tšillikaunalt seemned, lõika kaun ise õhukesteks viiludeks. Poolita kirsstomatid.

Lisa kuum puljong koos läätsede, ingveri, tšilli ja tomatitega potti. Sega supp hoolega läbi, kuumuta keemiseni.

Alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 10 minutit või kuni läätsed on pehmed. Lisa spinat ja kuumuta veel pool minutit.

Maitsesta supp soola-pipraga. Võid suppi kohe serveerida või siis püreestada kannmikseris ja siis serveerida.

Tõsta igale supiportsjonile jogurtisilm.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad supi valmistamisel köögiviljapuljongit, siis sobib see ka taimetoitlastele.
  • Vajadusel serveeri veganliku "hapukoorega". 

Retsept on mugandatud Jamie Oliveri raamatust "Ministry of Food" (Lentil and Spinach Soup). Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Merit
postitatud 21.01.2009 20:54

maitses igati hea.

Pille
postitatud 03.04.2017 09:10

Meriti saadetud foto:

Uniquegirl
postitatud 27.01.2009 16:17

Ostsin punased läätsed ära ja tegin täna ka supi. Tulemus on võrratu. Poleks tegelikult üldse uskunud, et nii hea on. Lisaks kasulik ka ju.

Aari
postitatud 28.10.2009 22:16

Esmakordne kokkupuude läätsedega üllatas, kuna erinevalt hernestest valmisid nad tõesti kiiresti - ei mingit leotamist! Ja supp oli imehea, püreerisin ära, tulemuseks kreemjas ning mõnusalt maitsetihe kõhutäide. Varsselleri asemel kasutasin juursellerit ja spinatit ei hakanudki lisama, sest selleks hetkeks kui selle lisamise hetk kätte jõudis, tundus supp juba piisavalt hea ja valmis olevat.

zoozi
postitatud 12.01.2010 22:27

Väga mõnus.Püreestasin supi,kuna enamus nii soovisid.Ise oleks tahtnud teisiti.

Hexy
postitatud 15.05.2011 20:59

Hea oli

W
postitatud 04.05.2012 15:15

Ei püreestanud. Mõnus tervislik ja mitmekesine supp!

Volli
postitatud 23.06.2012 15:43

Tegin sama, aga lambapuljongiga ja ei püreestanud. Väga hea sai!

miakrete
postitatud 15.04.2013 14:20

mul kahjuks ei olnud sellerit, kirsstomatite asemel oli 2 suurt tavalist tomatit ning ingver ning tšilli ei meeldi- seega ma ei teinud küll päris retsepti järgi, kuid väga maitsev supp on! esimest korda kasutasin läätsesid ning väga positiivne üllatus :) järgmisel korral praen siiski natuke hakkliha ka ja segan sisse :P

Maris
postitatud 11.01.2014 15:22

Väga-väga maitsev ja mõnus supp! Soovitan väga seda retsepti!

Pille
postitatud 03.04.2017 09:10

Itakene on saatnud sellise pildi 2010. a. novembris:

Kerson
postitatud 25.10.2017 22:06

Lihtne, maitsev ja väga toitev! Panin terved spinati lehed kuid järgmine kord tükeldan eelnevalt ära. Ei püreestanud.

Pille
postitatud 06.11.2018 15:20

Väga-väga mõnus supp oli, selline mõnusalt kerge ja vürtsikas. Lapsed küll kahjuks ei jaganud täiskasvanute entusiasmi sel korral :D

Kersti K.
postitatud 08.11.2018 12:04

Meil on see supp juba aastaid üks lemmikuid :)