Moosewoodi maapähklisupp

Kreemja maapähklivõiga maitsestatud tummine supp Lääne-Aafrikast. Siin armastatud USA restorani "Moosewood" versioon.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 dl hakitud sibulat

1 sl õli

0.5 tl Cayenne'i pipart või muud tšillipulbrit

1 tl riivitud värsket ingverijuurt

2.5 dl hakitud porgandit

5 dl hakitud maguskartulit e. bataati

1 l vett või aedviljapuljongit

5 dl tomatimahla

2.5 dl kreemjat maapähklivõid

1 sl suhkrut

Serveerimiseks:

hakitud talisibulat

hakitud röstitud maapähkleid

Valmistamine

Hauta sibul õlis klaasjaks.

Lisa Cayenne ja ingver. Lisa porgandid ning kuumuta veel paar minutit.

Lisa maguskartulid ning vesi/puljong ja kuumuta keemiseni. Hauta umbes 15 minutit, kuni aedviljad on pehmed. Siis kurna aedviljad, aga hoia esialgu keeduvedelik alles!

Püreesta aedviljad tomatimahlaga kannmikseris või köögikombainis (vajadusel lisa ka keeduvedelikku). Pane aedviljapüree uuesti potti ning lisa vähehaaval maapähklivõi. Sega, kuni saad ühtlase supi.

Kontrolli maitset - vajadusel lisa suhkrut. Kuumuta supp hästi tasasel tulel uuesti läbi. Kui soovid vedelamat suppi, lisa vett, puljongit või tomatimahla.

Serveerimisel puista supile ohtralt hakitud talisibulat ja röstitud maapähkleid.

Nipid ja soovitused:

  • Kui eelistad maapähklihautist, siis ära aedvilju püreesta. Serveeri keedetud riisiga.

Loe veel:

Retsept on pärit raamatust "Sundays at the Moosewood Restaurant" (West African Peanut Soup). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.

LISA KOMMENTAAR

Eda
postitatud 15.04.2010 01:07

Üks lemmiksuppe, mis sobib jahedal õhtul südant ja kõhtu soojendama. Väga lihtne valmistada ja köögiviljade osa saab vabalt improviseerida. Porgand ja oranž paprika tagavad supi imelise värvi. Valmis supile soovitan natuke laimimahla lisada.

Hexy
postitatud 22.01.2021 19:16

Ülimalt maitsev supp!