Jõulud

Triin28
Postitusi: 855
Abikokk
2013-12-27 10:54:49

Esimest korda korraldasin ise väikese perekondliku jõuluõhtusöögi. Kokku 7 täiskasvanut ja üks kolmeaastane plikatirts.

Retseptid pärinesid üldiselt kõik Nami-Namist.

Menüüs oli siis:
kergematest roogadest kanasingirullid, heeringas hapukoorega, glögipasteet marineeritud kurgi ja leivaga, sült, juustuvaagen, mimoosisalat. Pearoaks keedukartulid, õllekapsas, ahjupraad, kahte sorti verivorstid.

Magustoiduks kõigi täielik lemmik pehme piparkook toorjuustuglasuuriga ja piparkoogitiramisu.

Kokkuvõtteks võib öelda, et ma väga nautisin seda kokkamist ja küpsetamist aga ilmselgelt ei oska ma veel kogustega üldse arvestada, sest kõike sai LIIGA palju :)

Ahjupraad õnnestus väga hästi ja see marinaad on väga maitsev. Aga parim leid on pehme piparkook! Nädalavahetuse veedame abikaasa vanemate pool ja kavatsen sinna ka ühe kaasa küpsetada.

Laurentzius
Postitusi: 332
Abikokk
2013-12-27 14:17:24

Jõuluõhtul oli meil 12 inimesele laud kaetud ja menüüs oli- Tatrapliinid kalamarja ja hapukoorega, silmud, angersäga, värske leib hummusega, juustuvalik juustukuningatest, mereannisalat, lehttaignakorvikesed muna-vähisabasalatiga.

Pearoog-põdrahautis ahjujuurviljade ja ahjukartulitega, ahjupeet fetajuustuga, sült, hapukapsas, verivorst, erinevad tsatnid. Magusaks brüleekreem ja pavlova, ise tehtud erinevad trüflid. 25 oli meil emapoolse suguvõsaga jõulu brunch. Mina tegin peedi-kitsejuustupirukat ja väiksesid tuunikalaomletikesi (Nami-Nami retsept) mis oli tõeline hitt!!, laual veel tatrapliinid kalamarjaga, tädi toodud kartulisalat, silmud. Magusaks täditütre tehtud mandli-halvaa kook ja minu tehtud trüflid.

Vanapere köögikatsetused

Silja
Postitusi: 324
Abikokk
2013-12-27 14:19:39

Meil oli sel aastal väga lihtne ja klassikaline jõululaud.

Klassikaline küüslauguga pikitud seapraad, ürdised ahjuköögiviljad ja kapsas sel aastal purgist. Mulle Felixi jõulukapsas väga maitses ja kuna mul siin jube üleväsimus siis puhtalt laiskusest läks purgikapsas. Muidu oleksin tavapärast õllekapsast teinud. Lisanditeks hapukurgid, marineeritud kõrvitsad ja marineeritud riisikad- kõik ema toodang.

Magustoiduks brüleekreem. Tegin 12 ja pooltele panin prooviks murakamoosi põhja- oli põnevam küll. Lisaks veel martsipanimuffinid kardemonise toorjuustukreemiga. Rootsis elav kasuvend hindas need kohe vastlamaitseliseks :)

Veel oli laual heeringas pohlaga, mis kadus liiga kiirelt. Rohkem suupisteid polnud- elu on näidanud, et pearooga ampsatakse nii hoolega, et muuks ei jagu ruumi.

Lavendlimesi.blogspot.com

Evelyn
Postitusi: 15
Kokaõpilane
2013-12-27 15:53:45

Meie jõululaud oli samuti traditsiooniline. Seapraad, sült, verivorstid ja ahjukana, nende kõrvale ahjukartulid, kapsad, ema tehtud maailma parimad marineeritud seened-kurk-kõrvits. Esimest korda proovisin teha väikese rummi lisandiga jõhvikamoosi, maitses väga hea:)

Magustoiduks olin juba päevi varem valmis teinud Nami-Nami leiva-jõhvikakommid, Liisi blogist leitud apelsinipiparkoogid ja loomulikult ka kohustuslikud jõulumandlid:)

Söögikorra lõpetas piparkoogine toorjuustukook kuuma kirsikastmega.

Spiidi
Postitusi: 743
Abikokk
2013-12-27 16:24:42

Meil oli jõululaud sel aastal natuke tavapäratu selles osas, et jätsime külma laua üldse ära. Alustasime kohe soojade söökidega ning laual olid (õnneks ikka sellest traditsioonist kinni hoides) isetehtud kartulivorstid, sealiha, hapukapsad ja ahjupeedid.

Magusaks jõhvika-kohupiimakook, mille põhja tegin piparkookidest, ilmeliselt jõulune. Lisaks sugulaste toodud poe-napoleon, puuviljad ja ema tehtud kommid ning piparkoogid.

le D?ner

Karolin
Postitusi: 211
Abikokk
2013-12-28 13:54:38

Meil on peres pea kõik traditsioonilise toidu austajad, nii et kõik selline kraam ka see aasta laual oli. Eraldi külma lauda ei teinud, muidu ei oleks jaksanud üldse süüa. Pearoaks nagu ikka seapraad, mis tehtud ainult soola, pipra ja veidikese sinepiga, leemest tehtud kaste, kartulid, marineeritud kõrvits ning seened, hapukapsas. Magusaks mandariinid, röstitud maapähklid, sarapuupähklid, trühvlid ning üks pohladega leiva-toorjuustumaius. Minule maitses see väga hästi, kuid teistele kahjuks ei läinud peale.

25ndal tegin esimest korda elus küülikut, panin ta siidri ja õunamahlaga ahju hauduma, päris põnev oli uut liha teha, aga see tahab veel harjutamist. Kõrvale tegin porteriga hautatud kapsast, kartul ja muu sama, lisaks olid veel kolme sorti verivorstid + pohmaloos ja punasesõstra-rosmariini moos. Magusaks tegin kihilise magustoidu karamellkreemi-piparkookide-pohladega, täitsa mõnus sai.

Eile tegin jällegi uue magustoidu - siinse retsepti järgi kohvi-iirisetordi. Vot see tuli küllaltki rammus, kuid ülimalt hea ja suussulav, kõik maitsed sobisid nii hästi kokku ja kõik mõmisesid seda söödes, ning ei piirdutud just ühe viiluga :) Isegi mõnelt väga pirtsakalt pereliikmelt sain kiitust, nii et kindlasti ei jää selle tegemine viimaseks korraks. :)

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2013-12-28 16:16:18

Jõuluõhtul oli meil ainult tavaline kraam, seapraad a la confit, Saaremaised magus-hapud kapsad, kõrvits, kartul, verivorst, õuna-jõhvikatšatni, Mamsli jõulukeeks, mandariinid, piparkoogid ja tort.

Teisel pühal vanatädi pool pakuti kartulisalatit, kotlette, viinereid, sülti, kõrvitsat, kurki, tomatit, tarretist vahukoorega, kodukootud torti, nipet-näpet midagi oli veel.

Esmaspäeval on vanaema juures olemine ja tulevad Rootsi jõulutoidud pigem. Lihapallid, pohlamoos, jõulusink, hasselbacki kartulid, peedi-õunasalat, magushapud kapsad, kõrvitsasalat, riis a la Malta, kringel ja tort.

Zap*

Martiina
Postitusi: 939
Abikokk
2013-12-29 21:19:59
Meie jõululaual oli sel aastal klassikaline kamaraga seapraad koos porgandite ja sibulate-küüslaukudega, ahjukartulid, verivorst, prae- ja mulgikapsad (purgist), kartulisalat, marineeritud räimed, sült, rohelise sibula ja jõhvikasalat, keedetud ja riivitud punapeet.
Magusaks šokolaadikook, piparkoogid. Mandariine jt puuvilju söödi päev läbi, hommikupoole haugati stollenit.
Liisi
Postitusi: 955
Abikokk
2013-12-30 00:33:31
Meie sel aastal jõululauda kahjuks ei katnudki. Jõuluõhtu veetsime sugulaste juures, kus noor perenaine pakkus traditsioonilist jõulutoitu - poest liha, verivorstid ja kapsas, kõrvale kartul ja maitsev õuna-ingverikaste. Lisaks makaronisalat ning isetehtud singirullid ja täidetud munad, marineeritud kurk, miski pohlasalat vms.
Magusaks tegin kaasa seda šokolaadi-toorjuustukooki jõhvikatega ning perenaine pakkus isetehtud kihilist küpsist.

Liisi Blogi

Tsheburashka
Postitusi: 187
Abikokk
2013-12-30 01:32:39
Meil oli ka traditsiooniline: hapukapsas, kõrvitsasalat, verivorstid, ahjulõhe, kartulisalat, soolalõhe vutimunadega. Magusat oli palju :) Mehhiko kolme piima kook, Nigella banaanikeeks ja Pariisi õunakook jäätisega. Tänasel, pisut hilinenud jõululõunal oli värske salat juustuga, porruquiche ja Portugali kreemikoogikesed.
<< 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>