4 toorest munakollast
2 sl suhkrut
250 g mascarpone toorjuustu
1 dl 35% rõõska koort ja veidi suhkrut
0.25 vanillikauna
2-3 sl Amaretto mandlilikööri
Vahele:magustamata kakaopulbrit
õhukesi piparkooke
kanget kohvi
Amaretto mandlilikööri
Kaunistuseks:värskeid marju
Vahusta munakollased suhkruga hästi heledaks ja kohevaks vahuks. Hõõru mascarpone toorjuust lusikaga pehmeks, siis sega munavahu hulka. Maitsesta munavaht likööriga. Vahusta rõõsk koor koos vaniljeseemnetega ja vähese suhkruga pehmeks vahuks. Sega õrnalt mascarpone-vahu hulka. Sega väikeses kausis kange kohv ja liköör.
Võta kuus magustoidupokaali ja tõsta iga pokaali põhja supilusikatäis kreemi, sõelu peale veidi kakaopulbrit. Kasta õhukesed piparkoogid ükshaaval kohvisegusse ja aseta kahekaupa kreemile (st iga kihi moodustab kaks niisutatud piparkooki). Tõsta piparkoogile paar lusikatäit kreemi, siis jälle veidi kakaopulbrit ja taas kaks niisutatud piparkooki. Siis kreemi, kakaod ja piparkooki. Pealmisele (ehk siis kolmandale) piparkoogikihile tõsta veidi rohkem täidist ja puista peale veidi rohkem kakaopulbrit.
Lase magustoidul enne serveerimist vähemalt paar tundi külmkapis maitsestuda. Eriti maitsva magusroa saad siis, kui lased vähemalt 24 tundi külmkapis tõmmata.
Serveerimisel kaunista värskete marjadega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Portvein on naturaalne, rikkaliku maitsega kangestatud vein, mida valmistatakse eksklusiivselt Põhja Portugalis, Douro piirkonnas kohalikest viinamarjadest. Küpsenud tammevaadis enne segamist ja kanguseks keskmiselt 20%.
Välimus: briljantne rubiinpunane värvus
Aroom: puhas punaste viljade aroom, ploome ja maasikaid, rikkaliku aroomiga ja hästi tasakaalustatud.
Maitse: täidlane, ümar, tasakaalus maitseelamus, esile tulevad värsked ploomid ja punased puuviljad. Ei vaja dekanteerimist.
Serveerida suuremasse klaasi. Võib pakkuda veidi jahutatult, isegi jääkuubikutel. Hoida pudelit seisvas asendis, vältida valgust ja ideaalne püsiv temperatuur 10º-20º C
Avatuna säilib Ruby Porto värskena kuni 4 nädalat.
Tootja: SandemanMinul kerkisid piparkoogid pinnale, süüa kôlbas, aga päris nii polnud plaanitud. Eelistan klassikalist varianti, ehk siis küpsis pôhja ja kreem peale.
Järelikult tegid liiga vedela
Ruth, kuidas nad Sul pinnale kerkida said? Kreem on ju ilus paks, saab ilusasti vaheldumisi pokaali sisse laduda? Ja klassikaline tiramisu on ju ka ikka kihiline?? Tegin ise selle mullu jõulude ajal mitu-setu korda, samuti proovisid seda mitu teist nami-nami kasutajat ja kõigil tuli välja. Proovi järgmisel aastal ikka uuesti :)
Täiesti fantastiline... Kindlalt jõululaual!
see oli lihtsalt fantastiline magustoit! suured tänud retsepti eest!
Väga mõnus ja maitsev! Ei hoidnud Amarettoga kokku ja see tõesti andis hea meki. Tekitab hea jõuluse tunde. Külalised ja kaasa ka kiitsid. Soovitan.
Ma tegin seda eilseks jõululaupäeva õhtuks magustoiduks. Ja see tuli imehea! Sain kiitust, et see on mul järjekordselt õnnestunud asi nind üks pereliikmetest küsis, et palun ütle, et sa tegid neid rohkem ikka! :D Muidu lisasain ka Amarettot rohkem kui 2-3 spl, sest meeldib, kui seda maitset on ikka parajalt tunda :) Soovitan samuti kõigil seda proovida!
Aga mis kakaopulbrit te kasutasite? Kas peaks panema seda eesti oma või sobib kasutada ka nt. Nesquik, kas ei jää liiga magus?
On ju selgelt kirjas "magustamata kakaopulbrit"
Soovitaks kasutada ikka päris kakaopulbrit, seda Eesti oma, kanget ja kibedat:). Nesquiki ja Oboy joogipulbrites on kakaod üsna vähe, rohkem suhkrut ja muud.
Supper-supper hea, seda peab kindlasti uuesti tegema!
Minul ka elu esimene tiramisu ootab jõululauda toomist.Eks hiljem selgub, kas maitses ikka nii hästi.
Väga maitsev!
Kogu perele väga maitses, imehea!
Piparkoogitiramisu
Eesti jõululauale kohandatud itaalia magusroog. Mõnusalt kreemjas ja mõnusalt jõulune.
Idee on pärit restoranist Stenhus - küll veel sellest ajast, kui Tõnis Siigur seal peakokk oli.