Postitusi: 933
Tiitel: Abikokk
2016-04-07 18:08:47 |
Kirjutasin pisikese nupukese, kuidas küpset ja kreemjat avokaadot magustoitudes kasutada. Ehk saab keegi inspiratsiooni :) Lugeda saab siit. |
2015-06-25 12:39:25 |
Meie planeeritud küllasõit jäi lapse haigestumise tõttu ära, mistõttu olid plaanid ootamatult sassi löödud ja osad planeeritud kokkamised jäid ära (sõirategu näiteks). Lõpuks kujunes pühapäeval koos meheõega väike "eeljaan" ja päris jaaniõhtul olime oma perega, mõlemal korral tegime pisikese grillimise. Grillisime keefirmarinaadis olnud kana kintsuliha ja tegin grillitud pommuga salatit. Kõrvale värske salat ja aurutatud värske kartul. Magusaks kamapallidest Kass Arturi kook, murelid, arbuus. Jaanilaupäeval grillisime klassikalist sealihašašlõkki (nami-nami retsepti järgi). Kõrvale ikka värskest rohelisest salat ja aurutatud värske kartul. Snäkiks kodumaine nuikapsas ja naeris toorelt, väikeste kangidena. Magusat otseselt polnudki, päeval korjasime tsipa metsmaasikaid ja söödava kuslapuu marju. |
2015-04-01 14:45:28 |
Meie selle aasta kevadepühalauale plaanis olevad lillekoogikesed :) : virsikukorvikesed. |
2015-03-26 22:52:37 |
Tahtsin teha vahustatud kookoskoort (ehk võetakse kookospiima purk, lastakse seista, et koor ja vesi eralduks, siis võetakse sealt see kookoskoor ja vahustatakse koos natukese suhkruga). Tegin nii, nagu kõik õpetused ütlevad. Peaks saama ilusa koheva kreemi ju. Aga - mul muutus mass vahustamiseks kahefaasiliseks ja tulemuseks oli hästi tihke koor (ma nimetaks seda juba kookosvõiks :D ) ja veel vett. Mis mul siis nii läks? Mul on tõesti hämming.. Ainuke erinevus, mis mul nende netis leiduvate õpetustega oli, oli see, et pärast külmkapis seismist seisis purk veel tükk aega toatemperatuuril ja seega ei olnud kookoskoor enam külmkapikülm. Kas see võis olukorda nii palju mõjutada? Kas kookosvahukoore õnnestumiseks peab kookoskoor külm olema? |
2015-03-17 17:30:21 |
Kas astelpajumahl (toormahl) ei tarretu (nagu ananass ja kiivi)? |