Jõulud

FeedTheNeed
Postitusi: 6
Kokaõpilane
2013-12-26 15:30:21
Soolaste toitude laud oli ka sel aastal tavapärane - liharullid, šnitsel, verivorstid, kapsad, kartulid, rosolje. Magustoiduks tegin pohlade ja piparkookidega Britat.

http://feedtheneed2.blogspot.com/

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2013-12-26 16:09:25

Meie olime jõululaupäeval minu vanemate juures, laud oli üsna traditsiooniline.

Külmal laual olid:
* salat rukola, serrano singi ja parmesanilaastudega, kastmeks balsamico + mesi + õli
* graavilõhe
* antipasti valik oliivide ja kuivatatud vorstidega
* toorsalat tomati, kurgi ja meloniga

Põhiroog
* õlles hautatud kapsas - maitses hästi nagu ikka
* ema tegi Pariisi kartuleid, sõbranna õpetuse järgi keetis algul poolpehmeks ja siis pruunistas ahjus rasva sees. Tulemuseks oli olukord, kus kartulid olid raudselt õhtu nael ja neid oleks võinud olla topeltkogus
* seapraad oli poest ostetud valmismaitsestatud liha - katsun hiljem uurida et misasi täpselt, aga üldiselt maitses suht jube, selline ereroosa ja jõleda nitritimaitsega. Emal oli enesetunne halvavõitu ja ei tahtnud ise lihaga mässata. Märge edaspidiseks - hoiduda valmispraadidest. Ca 10 aastat tagasi ostsin ise ka mingi peene valmis jõuluprae ja nüüd on mul vähemalt kaks tõeliselt mittemaitsva valmisliha kogemust

Magusaks:
* nuputasin hirmsasti et kas on võimalik teha midagi gluteenivaba ja maitsvat, aga läksin hoopis seda teed, et tegin õhukese Digestive küpsise põhja peal tarretatud tordi ja nokkisin hiljem oma portsult põhja küljest. Meie perele meeldib väga Kohupiimatort virsikutega, virsikute asemel said seekord katteks mustikad. Ja nüüd retsepti vaadates selgus, et ma olin ekslikult jätnud munavalged tordist välja, aga tegelikult oleks pidanud sisse panema ;-).

Pilte ei ole, sest minu fotokas ja vanemate kodu valgustus ei ole sõbrad.

OlgaKa
Postitusi: 159
Abikokk
2013-12-26 16:51:03

Meie peres oli uhke külm laud (veisekeel, soolalõhe, heeringas, sült, kartulisalat, rukola-kurgi-avokaado salat), aga põhiroaks ikka traditsiooniline seapraad - hautatud porru ja tüümianiga õlles. Magustoit oli minu panus ja tehtud sai Jamie Oliveri Jõulu-juustukook kirsside ja šokolaadiga + kaunis kringel!

Jaa joogiks oli samuti isetehtud Granaatõuna Gin! Mis naistele eriti hästi Proseccoga maitses!

Andmisrõõm on kõige suurem rõõm! Kaju Köök

Sandra
Postitusi: 155
Abikokk
2013-12-26 18:10:27

Meie 100% taimne pühadepraad oli selline:

Ahjukartulid, hapukapsad, sibula-koorekaste, pähkli-seene terriin, taimsed norivorstid, kodune pohla-õunamoos, soolaoad, rohelised oliivid, kodune kõrvitsahoidis, kodused päikesekuivatatud tomatid ja tšillikurgid. See on siis soe toit. Taimne külm laud on veel eraldi, kust leiab ka näiteks kartulisalati ja kasuka. Kõik valmis minu ja ema koostöös.

Taimetoit.ee - 100% taimne

Aaloemahl
Postitusi: 308
Abikokk
2013-12-26 19:08:58

Meil oli üsna tavaline jõululaud: kartul, seapraad, verivorst, sült. Kapsaks oli seekord õllekapsas.

Magustoiduks sõime piparpähkleid, rummi-rosinakomme ning jäätist maasikatega.

Joogiks õunamahl ja Blossa glögi.

sussi-sussi.blogspot.com

Kelluke
Postitusi: 66
Kokaõpilane
2013-12-26 21:06:33
Meil oli ka üsna traditsiooniline jõululaud (ahjukartulid, heledad ja tumedad verivorstid, poe seapraad (ei meeldinud), hapukapsas, marineeritud kõrvits ja pohlamoos, õuntega täidetud ahjukana), mida ma üritasin siis omalt poolt veidi taimsete valikutega täiendada: läätse-porgandi pikkpoiss, vahtrasiirupi- sinepi marinaadis pastinaagid ja porgandid ning magusaks Toiduteo blogist mugandatud peedi- mustsõstrarull.

Liivakook

Vike
Postitusi: 246
Abikokk
2013-12-26 21:18:44

Meil siis seekord selline jõululaud: eelroog - Esna talu praejuust peedicarpaccio padjal, juurde leivakrõpsud mädarõika-toorjuustukreemiga

pearoog - sea sisefilee Best Essexi marinaadis (siit nami-namist), düšesskartulid ja hautatud punane kapsas

magustoit - kirsistruudel koduse vaniljejäätisega

juustuvalik - Juustukuningatest toodud juustud.
Sasha
Postitusi: 207
Abikokk
2013-12-27 00:48:23

Väga traditsiooniline. Kalkun (küpsetasin viiekilost lindu 5,5 tundi 140 kraadi juures, jäi väga hea, isegi rinnaliha jäi mahlane!), hasselbacki kartulid, praekapsad (purgist, muscovado suhkruga üle praetud).

Magusaks ekleerid, napoleonikoogid, nami-namist piparpähklid, magusad mandlid ja Domino-trühvlid.

No ja muidugi piparkoogid, mandariinid, kommid... Ma olen nii magusa-lainel, et teeks veel midagi, aga keegi ei jaksa vist seda ära süüa.

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2013-12-27 02:11:57

Meil oli ka traditsiooniline pühadelaud:

küpsetatud sealiha ahjuköögiviljade ja veinikastmega, verivorstid ja pohlamoos, õllekapsad, keedetud kartulid.
Külmadest toitudest olid laual marineeritud paprika, oad kreeka pähkli kastmes, sült mädarõikaga, juustu-porgandi-õunasalat, marineeritud angersäga.

Magusaks juba novembris valmis tehtud puuviljakeeks brändikastmega (mis pärit Marks&Spencerist) ja muidugi piparkoogid.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Dagris
Postitusi: 151
Abikokk
2013-12-27 02:12:59
Esimesed jõulud uues kodus, menüüs olid vanaema tehtud lihapirukad, ema tehtud kartulisalat ja šnitslid, mis oli täitsa asja ette, arvestades, et surnuaiatiirult tulles oli vaja soe söök uuesti kuumaks ajada ahjus.
Soe söök koosnes siis ahjukartulitest, -porganditest ja -pastinaagist, lisaks ahjuliha, enda tehtud verivorstid ja verikäkid, hapukapsad. Lisandiks veel eriti maitsev Maitseelamuse koja jõhvikakaste (kõik kiitsid), vürtsikas kõrvitsasalat oli enda tehtud, tädi saatis veel hapukurki ja Toome salatit.
Magustoiduks saadeti meile pistaatsiakringel ja minu poolt veel piparkoogi tiramisu :)

Sööme silmadega

<< 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>