Vike

Postitusi: 243

Tiitel: Abikokk

RETSEPTID

Viimased postitused

2015-08-03 11:30:05

Mina skoorisin endale lõpuks ometi Saiad, koogid, pirukad. Kasutatuna küll.

2015-02-24 16:17:12
VÕISTLUSTÖÖ NR 34 (SOOLANE) Ja stelline sai meie tänane lõunasöök, tavalisemast erilisemal kujul. Ehk siis: ahjus küpsetatud kartulipudrust "tordipõhjad". Põhjade vahele said äärteks delikatesshakklihast lihapallid ja keskele seene-muna-sibulasalat. Katteks hapukoor, murulauk ja ahjus küpsetatud kartulipüreest kaunistused. Kõlbab süüa nii soojalt kui külmalt. Lastele maitses väga :). Mulle ja mehele ka. PS - inspiratsiooni sain osaliselt siit
2015-02-24 12:56:35
VÕISTLUSTÖÖ NR 28 (MAGUS) Minu magusas tordis on põhjaks musta leiva ja šokolaadiküpsiste puru segatuna võiga ning kergelt ahjus küpsetatud. Peal Vana Tallinnaga kergelt maitsestatud vahukoore-toorjuustu-muna vaht, mille keskele peidetud jõhvikaželee. Kaunistuseks šokolaadi peal jõhvikad ja suhkrus jõhvikad ning šokolaadiga ääristatud leivatšipsid.
2014-11-07 01:33:54
Fre:
Ma ikka imestan et inimesed seekord üldse mingeid kohti said, mul mõned tuttavad panid lausa laupäeva varahommikuks kella helisema aga jäid ikka pika ninaga. #viinamarjadonhapud
No ma ka tõusin 5.55. Ega see muidu polekski nii tüütu olnud, kui lapsed poleks just see ainuke päev kaua maganud. Muidu on pool seitse või seitse esimene üleval. Ja siis kui mina see laupäev pidin nii kui nii üles end ajama, magasid nad poole üheksani....
2014-11-05 00:33:45
TRW 2014 tehtud 4 sööki 7st 1. Leib, lõuna. Pannil praetud kanafilee röstitud kõrvitsa ja salvei-kartulitambiga Magustoiduks brüleekreem musta leivaga. Võrreldes eelmise aastaga oli pearoog kindlasti mahedam, kuid väga heal tasemel. Tegemist oli ka väga lastesõbraliku söögiga, meie mõlemad pistsid rõõmuga. Teenindus hea ja sõbralik. 2. Umami, lõuna. Vutt purustatud maapirni, sooja pak choi-seenesalati ja koorese trühvlikastmega, magustoit juustukook küpsetatud toorjuustukook vaarikakastmega. Pearoog maitses mulle väga, abikaasa leidis, et maapirn oli veidi liiga sidrunine, aga siiski väga maitsev. Lastele meeldis ka väga vutijalgu närida :). Magustoit oli küll hea, aga mitte midagi, mida ma teinekord ise telliks. 3. Fuente, lõuna. Kanamaksa Foie Gras patee sibula- mustsõstra moos ja Brioche. Kohafilee tatranuudlite, tamarini kastme ja langustiiniga. Kuna töötan Ülemistes, siis seekord sai ka töökoha ligi üks lõuna planeeritud. Eelroog oli paljulubav, kuna olen maksaarmastaja, siis mulle istus väga. Ka pearoog oli maitsev, kuid üks ebameeldiv asi oli see, et langustiini katki tegemiseks ei olnud muid riistu kui nuga, kahvel ja oma sõrmed. Kuna tegemist ei ole krevetiga, siis oli seda ebamugav teha. Atmosfäär oli mõnus, ei osanud oodatagi. 4. Cru, õhtusöök. Puravik ja krõbe juurseller, munakollane ja trühvel. Vasikas - vasika parimad palad Are farmist, sarvedest sabani. Krõbedad sõõrikud kitsekohupiim ja metsmaasikapüree. Eelroog võttis jalust nõrgaks. Ausalt. Tõsiselt. Päriselt. Pearoog oli ka väga hea, kuid sellist wow effekti ei tekitanud, aga peale eelrooga oli see ka keeruline. Magustoidu osas - ma ei ole päris kindel, miks sõõrikutele oli peale raputatud fenkoli? Lõhnas küll kui nina juurde panna, aga maitse osas ma ei suutnud mingit erinevust tuvastada. Aga kokkuvõttes väga hea! 3 päeva veel ja 3 kohta veel käia....