Jamie grillmarinaadid

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

The Best Essex:

1 sl värsket tüümiani e. aed-liivateed

1 sl hakitud värsket salveid

1 apelsini riivitud koor ja 1/2 mahlast

1 tl kadakamarja

1 tl koriandriseemneid

1 tl riivitud muskaatpähklit

oliiviõli

soola ja musta pipart

Fragrant Asian:

3 sidrunheinavart (lõika pikuti pooleks)

5 cm jupp värsket hakitud ingverijuurt

paar oksa värsket koriandrit (ainult lehed)

5 hakitud küüslauguküünt

6 kahvrilaimilehte

jahvatatud vürtsköömneid

1 sidrun

2 sl seesamiõli

paar näpuotsatäit soola ja musta pipart

Zingy Moroccan:

4 tl vürtsköömneid

6 tl koriandriseemneid

4 küüslauguküünt

1 sidrun

2 punast tšillikauna (eemalda seemned ja haki)

1 oks värsket hakitud münti

soola ja oliiviõli

soola, pipart ja oliiviõli

Classic Tuscan:

1 tl teralist musta pipart

2 väikest kuivatatud tšillikauna

1 sl apteegitilliseemneid

oks värsket hakitud rosmariini

3 küüslauguküünt

1 sidrunit

Valmistamine

Hõõru kuivmarinaadid vähemalt 20 minutit enne grillimist lihasse või kalasse ja lase marinaadis maitsestuda.

The Best Essex:
Hõõru uhmris tüümian, salvei, apelsinikoor, sool ja kadakamarjad peeneks. Lisa muskaat, apelsinimahl, oliivõli ja pipar. Sobib sea-, veise- ja lambalihale.

Fragrant Asian:
Tambi sidrunhein, ingver, koriander, küüslauk ja laimilehed uhmris katki. Lisa vürtsköömned, sidrunikoor ja -mahl, sool ja pipar. Sega juurde seesamiõli. Sobib lambalihale, kanale või kalale.

Zingy Moroccan:
Tambi vürtsköömned, koriander ja sool uhmris katki. Lisa küüslauk, sidrunikoor, tšillid ja münt ning peenesta. Sega juurde sidrunimahl ja oliivõli ning maitsesta pipraga. Sobib lambalihale.

Classic Tuscan:
Tambi pipraterad, tšillid ja apteegitilliseemned uhmris vähese soolaga katki. Lisa rosmariin ja küüslauk ning peenesta. Lisa sidrunikoor ja -mahl ning oliivõli. Sobib lamba- ja sealihale.

Pildi tegi VIKE (Best Essex marinaad)

LISA KOMMENTAAR