1 sl värsket tüümiani e. aed-liivateed
1 sl hakitud värsket salveid
1 apelsini riivitud koor ja 1/2 mahlast
1 tl kadakamarja
1 tl koriandriseemneid
1 tl riivitud muskaatpähklit
soola ja musta pipart
Fragrant Asian:3 sidrunheinavart (lõika pikuti pooleks)
5 cm jupp värsket hakitud ingverijuurt
paar oksa värsket koriandrit (ainult lehed)
5 hakitud küüslauguküünt
jahvatatud vürtsköömneid
1 sidrun
2 sl seesamiõli
paar näpuotsatäit soola ja musta pipart
Zingy Moroccan:4 tl vürtsköömneid
6 tl koriandriseemneid
1 sidrun
2 punast tšillikauna (eemalda seemned ja haki)
1 oks värsket hakitud münti
soola ja oliiviõli
soola, pipart ja oliiviõli
Classic Tuscan:1 tl teralist musta pipart
2 väikest kuivatatud tšillikauna
1 sl apteegitilliseemneid
oks värsket hakitud rosmariini
1 sidrunit
Hõõru kuivmarinaadid vähemalt 20 minutit enne grillimist lihasse või kalasse ja lase marinaadis maitsestuda.
The Best Essex:
Hõõru uhmris tüümian, salvei, apelsinikoor, sool ja kadakamarjad peeneks. Lisa muskaat, apelsinimahl, oliivõli ja pipar. Sobib sea-, veise- ja lambalihale.
Fragrant Asian:
Tambi sidrunhein, ingver, koriander, küüslauk ja laimilehed uhmris katki. Lisa vürtsköömned, sidrunikoor ja -mahl, sool ja pipar. Sega juurde seesamiõli. Sobib lambalihale, kanale või kalale.
Zingy Moroccan:
Tambi vürtsköömned, koriander ja sool uhmris katki. Lisa küüslauk, sidrunikoor, tšillid ja münt ning peenesta. Sega juurde sidrunimahl ja oliivõli ning maitsesta pipraga. Sobib lambalihale.
Classic Tuscan:
Tambi pipraterad, tšillid ja apteegitilliseemned uhmris vähese soolaga katki. Lisa rosmariin ja küüslauk ning peenesta. Lisa sidrunikoor ja -mahl ning oliivõli. Sobib lamba- ja sealihale.
Pildi tegi VIKE (Best Essex marinaad)
Jamie grillmarinaadid