100 g toasooja võid
85 g suhkrut (u 1 dl)
2 suurt muna
100 g külma martsipani
1 dl piima
180 g nisujahu (u 3 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
Kardemonine toorjuustukreem:200 g maitsestamata toorjuustu
75 g toasooja võid
120 g tuhksuhkrut
1 tl MEIRA kardemoni
1 tl vanillisuhkrut
Valmista martsipanimuffinid. Kuumuta ahi 175 C. Vooderda muffinivormid paberümbristega.
Hõõru toasoe või ja suhkur heledaks, siis lisa ükshaaval vahustades munad. Riivi martsipan ning lisa tainale. Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur) omavahel, siis sega koos piimaga martsipani-või-suhkrusegu hulka.
Jaota tainas 12 muffinivormi sisse ning küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja kuldseks küpsenud. Lase jahtuda.
Valmista toorjuustukreem. Vahusta mikseri abil toasoe või ja toorjuust ühtlaseks, siis sega juurde tuhksuhkur, kardemon ja vanillisuhkur ning vispelda uuesti ühtlaseks. Pane toorjuustukreem kondiitripressi sisse ning suru martsipanimuffinitele läbi tähekujulise otsa kenad mütsid pähe (või määri lihtsalt kreem muffinitele).
Serveeri.
Idee: Rootsi ajakiri BAKA (1/2013, Semmelcupcakes), mugandatud.
Muffinifännile igati põnev retsept:)
Lemmikmuffinid vist. Neid olen kõige rohkem teinud. Minu jaoks sobivad igal ajal, aga Rootsis elavale kasuvennale jõulude ajal sissesöötes tekitasin vastlatunde :)
Meie perele meeldisid väga. Toorjuustukreemi tegemist pean veel harjutama, aga maitse oli super.
Iga aasta teen - meie lemmikud!
Mulle meeldivad! Ma olen neid mitu aastat teinud.</br> Ma teen neid ka mittevastelde ajal. Aga lapsed ikka ütlevad, et vastlamaitsega. :)
Tänud hea nõuande eest, vahelduseks väga hea!
Martsipanimuffinid kardemonise toorjuustukreemiga
Rootsi vastlakuklite (semla) ainetel valmistatud "tassikoogid", kus on ühendatud martsipaniga muffin ning kardemonimaitseline toorjuustukreem.
Rammusad ja mõnusad :)