200 g kakaoga küpsiseid
70 g võid
Kate:200 g jõhvikaid
2 dl 35% rõõska koort
400 g kreemjat kohupiima
150 g suhkrut
1 dl vett või jõhvikamahla
8 želatiinilehte või 2 sl želatiinipulbrit
Peale:Purusta küpsised ning sega sulavõiga. Suru küpsisepuru 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Pane želatiinilehed külma vette ligunema. Siis kuumuta vesi/jõhvikamahl tuliseks, sega juurde kuivakspigistatud želatiinilehed ja sega, kuni need sulavad.
Vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks. Püreesta jõhvikad, sega kohupiima ning vahukoorega. Sega peene nirena juurde želatiinisegu.
Kalla jõhvikatäidis (eelküpsetatud) pirukapõhjale ning pane vähemalt 12 tunniks külmkappi.
Enne serveerimist puista tordile veel jõhvikaid.
Mulle väga maitseb see kook, lihtne ja lahe. Olen teinud mõlematpidi, põhja küpsetanud ja küpsetamata. Kui küpsised purustan hästi peeneks ja surun kõvasti põhja külge panen täidise valmimise ajaks põhja külmkappi tahenema. Siis jääb põhi samamoodi kõva nagu ahjus. ..et siis vahet pole.
Väga maitsev, mõnus õhuline kate. Soovitan kindlasti proovida!
Olen seda 2 korda teinud ja see supper hea kook, olen külalistelt alati kiidusõnu saanud :)
Kust talvel jõhvikaid võiks saada?
Jõhvikaid saab turult või kauplusest külmutatud.
Tere. Kas tavaline zelatiin sobib ka?
kook oli väga maitsev :)
Tegin seda ka jõuluks. Kohe suure-suure tordi Maitses kõigile väga. Minu arvates oleks tarretis veidi pehmem võinud olla, aga see võis minust endast tuleneda- pidin üle pika aja pulberzelatiini kasutama ja mõõdulusikas oli kah veidi umbmäärane :)
Tegin ja superhea oli ja lihtne ka!
Lihtne ja hea, mehele maitses eriti
Kook sai väga hea, tegin jõululauale ja kakaoküpsised asendasin piparkookidega. Imeline :)
Jõhvika-kohupiimakook
Tarretatud kohupiimakook jõhvikatega, mida on hea valmistada šokolaadimaitseliste küpsistega.