Jõhvika-kohupiimakook

Tarretatud kohupiimakook jõhvikatega, mida on hea valmistada šokolaadimaitseliste küpsistega.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

200 g kakaoga küpsiseid

70 g võid

Kate:

200 g jõhvikaid

2 dl 35% rõõska koort

400 g kreemjat kohupiima

150 g suhkrut

1 dl vett või jõhvikamahla

8 želatiinilehte või 2 sl želatiinipulbrit

Peale:

jõhvikaid

Valmistamine

Purusta küpsised ning sega sulavõiga. Suru küpsisepuru 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Pane želatiinilehed külma vette ligunema. Siis kuumuta vesi/jõhvikamahl tuliseks, sega juurde kuivakspigistatud želatiinilehed ja sega, kuni need sulavad.

Vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks. Püreesta jõhvikad, sega kohupiima ning vahukoorega. Sega peene nirena juurde želatiinisegu.

Kalla jõhvikatäidis (eelküpsetatud) pirukapõhjale ning pane vähemalt 12 tunniks külmkappi.

Enne serveerimist puista tordile veel jõhvikaid.

  • Küpsisepurupõhja eelküpsetamise võib vahele jätta, kui pole tahtmist/võimalust ahju sisse lülitada. Küpsetamata põhi pudiseb veidi rohkem, aga püsib ka koos.
  • Želatiinilehtede asemel võib muidugi ka tavalist želatiini kasutada. Arvesta, et 4 lehte = 1 sl želatiinipulbrit. Želatiinipulbrit tuleb esmalt vedelikus (nt jõhvikamahlas) paisutada ja siis vesivannis üles sulatada. Loe siit želatiini kohta lähemalt.

 Koogi tegi Martiina, pildistas Pille. 

LISA KOMMENTAAR

Aleksandra
postitatud 25.04.2010 14:26

Mulle väga maitseb see kook, lihtne ja lahe. Olen teinud mõlematpidi, põhja küpsetanud ja küpsetamata. Kui küpsised purustan hästi peeneks ja surun kõvasti põhja külge panen täidise valmimise ajaks põhja külmkappi tahenema. Siis jääb põhi samamoodi kõva nagu ahjus. ..et siis vahet pole.

MariMari
postitatud 16.10.2010 09:18

Väga maitsev, mõnus õhuline kate. Soovitan kindlasti proovida!

Jaana K @ FB
postitatud 20.12.2012 11:04

Olen seda 2 korda teinud ja see supper hea kook, olen külalistelt alati kiidusõnu saanud :)

K.
postitatud 20.12.2012 14:38

Kust talvel jõhvikaid võiks saada?

Tiuks
postitatud 20.12.2012 17:48

Jõhvikaid saab turult või kauplusest külmutatud.

KErttu
postitatud 23.12.2012 16:05

Tere. Kas tavaline zelatiin sobib ka?

Kerly D @ FB 26.12.2012
postitatud 01.01.2013 14:41

kook oli väga maitsev :)

Aniitram
postitatud 01.01.2013 14:42

Tegin seda ka jõuluks. Kohe suure-suure tordi Maitses kõigile väga. Minu arvates oleks tarretis veidi pehmem võinud olla, aga see võis minust endast tuleneda- pidin üle pika aja pulberzelatiini kasutama ja mõõdulusikas oli kah veidi umbmäärane :)

Maia-Liisa K @ FB
postitatud 21.01.2013 13:11

Tegin ja superhea oli ja lihtne ka!

Hexy
postitatud 14.03.2013 08:11

Lihtne ja hea, mehele maitses eriti

Spiidi
postitatud 27.12.2013 14:10

Kook sai väga hea, tegin jõululauale ja kakaoküpsised asendasin piparkookidega. Imeline :)