RISOTO (risotto)

Merilin
Postitusi: 953
Abikokk
2008-05-29 11:54:54
Mann:
JM:
Oo, ma eelmisel nädalal tegin oma elu esimese õnnestunud risotto, see oli sidruniga (aga ilma parmesanita). Ennast võttis ka täiesti pahviks kui hea asi välja tuli. Pilti kahjuks ei ole (läks nii kiiresti kõhtu et oli kohe läinud) aga nägi välja riisi kohta täiesti ootamatult hea välimusega. Tegin tavalisest pikateralisest riisist, kas risottoriis on mingi eriline sort et paki peal niimoodi kirjas, ei ole poest eraldi otsinud ega tähele pannud. Aga laupäeval läheb retsept kordamisele kui külalised tulevad. Kindel laks.
eraldi siin vähemalt ei kirjutata, et risotoriis, küll aga sordi nimi, a la arborio, carnaroli etc.

Veski Mati omal on paki peal "Risotoriis", kui mälu ei peta, siis arborio vist oli tegelikult. Muidu on ikka jah konkreetne riisisort märgitud.

Jah, risotoriisid on pikateralisest ikka päris-päris erinevad. Siit võid täpsemalt lugeda. Minu kogemus näitab, et pikateralisest riisist asjalikku risotot ikka ei saa. Proovi spetsriisiga ka ja näed ise, milles vahe täpselt seisneb. Neil tera ja tärklisevärgindus natuke liiga erinevad.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Kingadraakon
Postitusi: 217
Abikokk
2008-05-29 14:57:25

minu esimene osavõtt kooskokkamisest: risoto päikesekuivatatud tomatitega ja kanaga. kuna meie pere karnivoorid lihata toite ei tunnista, siis on mingi lihaline komponent lihtsalt kohustuslik :)

maitseks valge vein, kanapuljong, õli tomatite pealt ja leedu "parmesan".

riisiks bosto mediterraneo riis. olen seda ka varem kasutanud ja alati rahule jäänud. maitses kogu perele.

teinekord lisan vast veidi ka safranit või küüslauku.

Gegegerda
Postitusi: 327
Abikokk
2008-05-29 16:27:02

Minu kanarisoto nägi välja selline:

Jäin väga rahule, sest ikkagi minu esimene katsetus sellise roaga, aga väga hästi õnnestus. Täpsemalt blogis.

www.gegegerda.blogspot.com

Vandiste
Postitusi: 769
Abikokk
2008-05-29 17:51:17
Katsetasin Therdalia blogis olevat seenerisotot. Kuna värskeid ega sügavkülma puravikke polnud, tegin konserveeritud seentega. Kõlbas süüa küll, aga vaimustust ei tekitanud. Seetõttu ei teinud pilti ka. Kui nüüd ülejäänud pere (ei teagi, millal nad koju jõuavad) selle söödavaks kiidab, teen teine kord jälle - aga siis mõne muu variatsiooniga.
Liiseli
Postitusi: 256
Abikokk
2008-05-29 23:24:07

Risotot olen varemgi teinud (erinevalt teistest kooskokkamise toitudest), seekord võtsin enda jaoks uue retsepti ja tegin ka kanapuljongi ise.

Risotto alla Milanese tuli. Maitses loomulikult hea :)

Marju
Postitusi: 870
Abikokk
2008-05-29 23:46:42
Vandiste:
Kuna värskeid ega sügavkülma puravikke polnud, tegin konserveeritud seentega.

Muuseas, ma ei tea, kas tead, aga poes on muidu kuivatatud puravikke saada. Olen ostnud vist Selverist. Kuidagi ära nad on seal peidetud, aga kui otsida, siis leiab. Mulle meeldivad hästi, päris tugeva maitsega ka.

Nipitiri
Postitusi: 959
Abikokk
2008-05-30 11:26:40

Eile siis panin oma uue nami-nami põlle ette ja tegin esimese "ühisrisoto", seekord siis enda jaoks uudse retsepti järgi - põlle-patriotismist siinsest retseptikogust peedirisoto. Panin ikka veini (või õigemini martinit) ka, kuigi retsept oli ilma.

Tulemus: valmis risoto värv oli absoluutselt super, kuldne-punane, veel ilusam kui Pille pildilt retsepti juures paistab. Konsistents oli etteaimatult hea. Maitse oli aga natuke igavavõitu ja jäi välimusele alla, kuigi ega viga ka ei olnud.

Liisu
Postitusi: 33
Kokaõpilane
2008-05-30 18:09:06
Tegin samamoodi peedirisotot sinihallitusjuustuga Pille retsepti järgi. Ainus viga oli, et külalised jäid hiljaks ja risoto läks ajaga veidi tükki. Ilmselt oleks pidanud jätma juustu lisamise viimasele hetkele. Aga kuidas siia pilti lisada...?
Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2008-05-30 21:13:11
Liisu:
Tegin samamoodi peedirisotot sinihallitusjuustuga Pille retsepti järgi. Ainus viga oli, et külalised jäid hiljaks ja risoto läks ajaga veidi tükki. Ilmselt oleks pidanud jätma juustu lisamise viimasele hetkele. Aga kuidas siia pilti lisada...?
kopeeri siia URL link ja ja peaks töötama
Marju
Postitusi: 870
Abikokk
2008-05-30 23:17:26
Minu risoto oli Jamie Oliveri kokaraamatust Cook with Jamie (seal on üldse väga ilusad risotod). Tuli hea ja tegelikult selline nö vedelam kui pildilt tundub (ja kuna tegin külas ja fotokas oli kodus ja igavene häda :) siis see pilt on üldse nagu ta on nüüd). Muidu spinatiga ja kitsejuustuga. Spinatit oli ilmselt poole vähem, ostsin kolm potti,vaja oli 150 grammi, tundub, et oleks pidanud 6 potti ostma, siis oleks sama roheline tulnud kui Jamiel. Aga muidu oli hea, spinati maitse oli mõnusasti mahedalt tunda.

Ise olen mõelnud veel, et teen küll risotot nüüd viimasel ajal võimaluse korral sedasi lusikatäie haaval puljongit lisades, aga peaks tegema kaks risotot korraga, et üks nii et kogu vedelik korraga riisile peale ja teine siis lusikahaaval. Et kuidas see maitse ja konsistents erinevad.

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>