4 dl risotoriisi (Arborio)
60-100 g võid
0.5 tl safraniniidikesi
1 hakitud sibul
luuüdi soovi korral
0.75 dl kuiva valget veini
1.5 l kana- või köögiviljapuljongit
100 g riivitud parmesani
soola ja musta pipart
Sulata pool võist paksupõhjalises potis, lisa safran ja kuumuta 1 minut. Lisa hakitud sibul (ja luuüdi) ning hauta tasasel tulel 10 minutit, kuni sibul on pehme.
Lisa riis ja kuumuta 1-2 minutit. Lisa vein ja veidi soola. Sega korra hästi kergelt, siis hauta tasasel tulel ilma kaaneta potis 10-15 minutit, kuni vein on riisi sisse imendunud.
Nüüd lisa kulbitäis keeva puljongit ja keeda tasasel tulel, kuni puljong on imendunud, aga riis on veel niiske. Jätka samal moel kulbikaupa puljongi lisamist, kuni riis on küps, aga ikka veel veidi kreemjas. Õige risoto on selline vedelapoolne, mitte väga pudrune.
Sega vajadusel aeg-ajalt lõpupoole, et riis põhja ei kõrbeks.
Kui riis on küps, tõsta pott tulelt. Sega juurde ülejäänud või ja parmesan. Kata pott kaanega ja lase 5 minutit haududa omas kuumuses. Maitsesta ja serveeri. Laual lisa roale veel rohkelt riivitud parmesani.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Risotto alla Milanese
Safraniga maitsestatud klassikaline itaalia risoto, mida serveeritakse osso buco kõrvale.