Tripsakas Abikokk 2008-05-28 10:39:24 |
Meie pere üks lemmikrisottodest on päiksekuivatatud tomatite ja parmesaniga. Riisi ostsin viimati Mercadost- superfino carnaroli. Praen veidi sibulat klaasjaks, siis pruunistan riisi õli - ja võisegus. Lisan veidi kuiva valget veini, tavaliselt Gavit, siis puljongit ja kõige lõpus tomatid ja juustu. Serveerime tavaliselt röstitud seedermänni seemnete ja ruccolaga. Mulle väga maitseb ja olen nõus seda isegi järgmisel päeval külmalt nokkima. Pilti praegu kahjuks juurde panna pole. |
|
Ingrid Kokaõpilane 2008-05-28 11:09:00 |
Juc:
Hea meelega aitan :) Kui võib, pöördun teine kordki sinu poole, kui itaaliakeelsete retseptidega hätta jään |
|
JM Abikokk 2008-05-28 14:43:29 |
Oo, ma eelmisel nädalal tegin oma elu esimese õnnestunud risoto, see oli sidruniga (aga ilma parmesanita). Ennast võttis ka täiesti pahviks kui hea asi välja tuli. Pilti kahjuks ei ole (läks nii kiiresti kõhtu et oli kohe läinud) aga nägi välja riisi kohta täiesti ootamatult hea välimusega. Tegin tavalisest pikateralisest riisist, kas risotoriis on mingi eriline sort et paki peal niimoodi kirjas, ei ole poest eraldi otsinud ega tähele pannud. Aga laupäeval läheb retsept kordamisele kui külalised tulevad. Kindel laks. An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Mann Abikokk 2008-05-28 14:47:08 |
JM:
eraldi siin vähemalt ei kirjutata, et risotoriis, küll aga sordi nimi, a la arborio, carnaroli etc. Oo, ma eelmisel nädalal tegin oma elu esimese õnnestunud risotto, see oli sidruniga (aga ilma parmesanita). Ennast võttis ka täiesti pahviks kui hea asi välja tuli. Pilti kahjuks ei ole (läks nii kiiresti kõhtu et oli kohe läinud) aga nägi välja riisi kohta täiesti ootamatult hea välimusega. Tegin tavalisest pikateralisest riisist, kas risottoriis on mingi eriline sort et paki peal niimoodi kirjas, ei ole poest eraldi otsinud ega tähele pannud. Aga laupäeval läheb retsept kordamisele kui külalised tulevad. Kindel laks. |
|
Juc Abikokk 2008-05-28 16:10:21 |
Proua Simpson:
Mina sõin eelmisel kolmapäeval ka Nopis Risoto Primaverat, arvan, et seesama, mis sel esmaspäeval sina said. Aga oled sa kindel, et see oli kurk? Mina arvasin, et suviõrvits. :) Ohh, pole paar päeva jõudnud nami-namit vaadata ja nüüd nii hea teema ja nii palju häid retsepte ja ma ei jõua tegemiseni niipea, sest vahepeal on söömise kõrval vaja elada ka :D Aga ehk nädala lõpus siis. (Muide, nopis pakuti esmaspäeval just mündirisotot, mis oli selle herne-mündirisoto moodi, aga veel kurk ka sees. Ülimalt maitsev.) http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Proua Simpson Abikokk 2008-05-28 19:42:30 |
Juc:
Ei tea, mulle jättis ta kurgi mulje, aga pead ei annaks. Suvikõrvits oleks nati "jahusem" olnud. Mina sõin eelmisel kolmapäeval ka Nopis Risoto Primaverat, arvan, et seesama, mis sel esmaspäeval sina said. Aga oled sa kindel, et see oli kurk? Mina arvasin, et suviõrvits. :) |
|
Vike Abikokk 2008-05-28 20:59:56 |
Et siis valmis herne-mündirisoto nagu mingis postis ette ütlesin. Väga mõnus isegi minusugusele riisi mittearmastajale. Asjaolude sunnil pudruriisist keedetud ning retseptile lisasin pool klaasi valget veidi (nu seisis teine mu kööginurgas). |
|
JM Abikokk 2008-05-29 00:13:54 |
Risoto! See on ka valge veiniga. Ja sidruniga. Ja sibulaga. Natuke mätsivam oleks võinud olla aga üldiselt jään juba teist korda temaga rahule. Müstiline, ma tavaliselt ei ole väga hea retseptikordaja. Hajus tähelepanu vist. An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Dots Abikokk 2008-05-29 07:09:20 |
Oi, kui hea teema! Olin paar päeva Nami-namist eemal, siis nii maitsev kooskokkamine käsil! :P Võtan lähipäeval plaani. Hea võimalus mõnda uut retsepti proovida. :) | |
Nipitiri Abikokk 2008-05-29 11:51:04 |
JM:
Jah, risotoriis erineb pikateralisest tunduvalt. Kujult on lühem ja ümaram, aga põhiline erinevus on tulemuses. Proovi järgmine kord risotoriisiga, kui sulle juba pikateralisega maitses, siis õige riisiga jääd kindlasti veel rohkem rahule! Tegin tavalisest pikateralisest riisist, kas risotoriis on mingi eriline sort et paki peal niimoodi kirjas, ei ole poest eraldi otsinud ega tähele pannud. |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |