Herne-mündirisoto

Mõnus lihtne risoto. Soovi korral võid lisada ka kooritud krevette.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

1 väike hakitud sibul

8.5 dl köögiviljapuljongit

175 g arborio risotoriisi

60 g sügavkülmutatud väikeseid rohelisi herneid (petits pois)

3-4 sl värsket hakitud münti

25 g riivitud parmesani

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sulata pool võist keskmise suurusega praepannil mõõdukal kuumusel. Lisa sibul ning prae 7-8 minutit, kuni sibul on pehme ja klaasjas.

Samal ajal kuumuta vesi keemiseni, lisa puljongipulber ja lase tasakesi keeda.

Kui sibul on küpsenud, lisa riis ning sega, nii et riis oleks võiga kaetud.
Lisa kulbikaupa kuuma puljongit riisile, iga kord senikaua segades, kuni puljong on riisi sisse imendunud. Siis lisa järgmine kulbitäis puljongit jne jne, kuni kogu puljong on riisile lisatud (selleks kulub umbes veerand tundi).

Nüüd lisa herned ja münt ning kuumuta veel 2 minutit. Maitsesta hoolega.

(Kontrolli, kas riis on küps - riis peaks olema pealt pehme, aga seest veel 'al dente' ning risoto pehme ja vedelapoolne).

Tõsta pann tulelt, sega kiiresti juurde parmesan ja ülejäänud või. Tõsta risoto kahele eelsoojendatud taldrikule ning serveeri kohe.

NB! Soovi korral lisa koos herneste ja mündiga ka veidi kooritud krevette.

Veinisoovitus:

Soojal päeval sobib mahe ja kergelt kirsimaitseline Via Nova Valpolicella 2000, külma ilmaga istub veidi robustsem Melini Chianti 1999 paremini.

Retsept on briti ajakirjast Sainsbury's (May 2002, Lorna Wing, Pea and Mint Risotto). Pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

Kajakas
postitatud 10.06.2008 23:08

mina tegin ka mündi-herne risotot, täitsa hea tuli (selles pole veini vaja kasutada), ent kuna ma suur riisisõber pole, siis rohkem vist ei proovi :)

Vike
postitatud 11.06.2008 09:39

Väga mõnus isegi minusugusele riisi mittearmastajale. Asjaolude sunnil pudruriisist keedetud ning retseptile lisasin pool klaasi valget veidi (nu seisis teine mu kööginurgas).

Sirliiz
postitatud 11.06.2008 09:53

Kuna unustasin osta münti, siis väikeste mugandustega sai sellest hoopis herne-krevetirisoto Kui nüüd järele mõtlema hakata, siis on see esimene risoto söömine mul üldse, isegi kuskil väljas pole kunagi tellinud endale. Aga see retsept läheb päris kindlasti tulevikus kordamisele, poleks uskunud, et riisilt miskit nii maitsvat on võimalik valmis treida.

zoozi
postitatud 01.11.2008 12:47

Yks minu lemmikuid risotodest.Esimesel korral haarasin rõdult myndi asemel sidrunmelissi,aga maitse tuli nii hea,et tegin teist korda uuesti.Seekord myndiga,kuid pettusin-ei olnud nii hea,kui esimene kord.Syda ei andnud rahu,tegin kolmas kord ka,aga kasutasin seekord nii mynti kui ka sidrunmelissi.Tulemus oli super!Teen veel.

SandraL
postitatud 06.05.2009 21:04

Regulaarne lõunasöök, sest nii hea ja lihtne on:) Münt ja herned on alati hea kooslus!