RISOTO (risotto)

Pillepv
Kokaõpilane
2008-05-27 13:36:19
Kiidan ka risotto teemavalikut. Valge veini ja mereandide risottosse olen siiani küll ka Forte juustu seganud, seega üllatas, et mereannirisottosse tavaliselt seda ei panda. Samuti on minu risottod tavaliselt safraniga. Peaks ühe puljongi keetmise ette võtma, et adekvaatsemat ja autentsemat risottot saada, seni olen kõik kuubikust või fondist teinud. Igatahes, hea teema, võtame ette!
Merilin
Abikokk
2008-05-27 15:52:31

Tundub, et teema on eriti päevakajaline :P
Tore, et nii palju ideid koguneb. Lausa kahju, et ma seekord aktiivsest kokkamisest kõrvale jään.

Pillepv:
Kiidan ka risotto teemavalikut. Valge veini ja mereandide risottosse olen siiani küll ka Forte juustu seganud, seega üllatas, et mereannirisottosse tavaliselt seda ei panna. Samuti on minu risottod tavaliselt safraniga. Peaks ühe puljongi keetmise ette võtma, et adekvaatsemat ja autentsemat risottot saada, seni olen kõik kuubikust või fondist teinud. Igatahes, hea teema, võtame ette!

Reeglina mereannipastat ja mereannirisotot juustuga ei sööda. Väljaspool Itaaliat ja viimasel ajal on suhtumine sellesse kaanonisse muidugi õige natuke vabam :D
Safrani vastu pole ühel endast lugupidaval risotol midagi.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Vandiste
Abikokk
2008-05-27 16:23:16
Riis läheb meie pere lastele väga hästi peale. Egas midagi, retsepti valima ja siis poodi!
Juc
Abikokk
2008-05-27 16:38:52
Ingrid:
Mirtilli on mustikad :) Lonza on siiski fileetükk, värske seafilee (ing. k tenderloin) Ja arvestades, et Itaalias leiduvad mustikad pole teps mitte magusad, siis ma ei imesta koosluse üle.
Suured tänud keeleabi eest, Ingrid! Aga huvitav, kuidas selle Lonzaga nüüd ikkagi on, sest Wikipedia annab sellise vastuse: The Italians also makes a variety of Lomo, called Lonza stagionata (But usually just Lonza) which is also dry cured but generally is not as highly spiced.

http://jucjaco.blogspot.com/

Mann
Abikokk
2008-05-27 17:25:11
Nipitiri:
Mann:
meil hakkas kohalik artišoki hooaeg pihta just eelmisel nädalal ja hind oli miskine 4 euri kilo vist.
Kui spargli suhtes saab siin põhjamaisel kodumaal ka midagi ette võtta, siis artišokkide puhul pole muud kui ohata... Kas risoto jaoks lõikad ise põhjad tervetest artišokkidest? Neil kordadel kui siin olen artišokke ostnud või kuskilt kaasa tassinud, pole raatsinud raisata ja olen tervetena keetnud ja selle kastmega söönud.
hooajal värsket, mudu õlis või tavalist konservi.
Mann
Abikokk
2008-05-27 17:31:00
Thredahlia:
Tundub, et teema on eriti päevakajaline :P Tore, et nii palju ideid koguneb. Lausa kahju, et ma seekord aktiivsest kokamisest kõrvale jään.
Pillepv:
Kiidan ka risotto teemavalikut. Valge veini ja mereandide risottosse olen siiani küll ka Forte juustu seganud, seega üllatas, et mereannirisottosse tavaliselt seda ei panna. Samuti on minu risottod tavaliselt safraniga. Peaks ühe puljongi keetmise ette võtma, et adekvaatsemat ja autentsemat risottot saada, seni olen kõik kuubikust või fondist teinud. Igatahes, hea teema, võtame ette!
Reeglina mereannipastat ja mereannirisotot juustuga ei sööda. Väljaspool Itaaliat ja viimasel ajal on suhtumine sellesse kaanonisse muidugi õige natuke vabam :D Safrani vastu pole ühel endast lugupidaval risotol midagi.

Meil Veneetsia lähedal üks väike lemmik tratorria kus seal olles ikka käime söömas. Ja nemad küll serveerivad parmesaniga nii mereanni pastat kui risottot. Ja sõber mul, itaallane siis (ta küll toskaana sugemetega) teeb ka mereanni risottot parmesaniga. Aga tema on öelnud, et noor parmesan peab olema.

Juc
Abikokk
2008-05-27 19:09:14

Mina essa! :)
Saingi enda risoto valmis. Tegin karulaugu-puraviku risotot. Sai väga maitsev ja endalegi üllatuseks sellise kontsistentsiga, nagu heas restoranis :).
Nii et aitähh juhtnööride eest Thredahlia. Retsept tuligi laias laastus Thredahlia karulaugurisotost, väikeste muudatustega.

Pikemalt saab lugeda-näha siin.

http://jucjaco.blogspot.com/

Merilin
Abikokk
2008-05-27 19:24:15
Mann:
Meil Veneetsia lähedal üks väike lemmik tratorria kus seal olles ikka käime söömas. Ja nemad küll serveerivad parmesaniga nii mereanni pastat kui risottot. Ja sõber mul, itaallane siis (ta küll toskaana sugemetega) teeb ka mereanni risottot parmesaniga. Aga tema on öelnud, et noor parmesan peab olema.
:)

Maitse üle teatavasti ei vaielda, kakeldakse.

Mind "õpetati", otseses ja kaudses mõttes, Liguurias ja Torinos. Locatelli raamatus oli ka midagi sellekohast kirjas, kui mälu ei peta.

Mis kõige tähtsam - süüa tuleb ikka nii, nagu maitseb ja endale nauditav on. Meilie lihtsalt seletati, et mereannipasta peale juustu küsimine võib kokka solvata, et tapab maitse ära...

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Mann
Abikokk
2008-05-27 19:50:44
Thredahlia:
Mind "õpetati", otses ja kaudse mõttes, Liguurias ja Torinos. Locatelli raamatus oli ka midagi sellekohast kirjas, kui mälu ei peta. Mis kõige tähtsam - süüa tuleb ikka nii, nagu maitseb ja endale nauditav on. Meilie lihtsalt seletati, et mereannipasta peale juustu küsimine võib kokka solvata, et tapab maitse ära...

Kus me saame "kakelda" kui sa siia jõuad :)

a mu meelest nende itaallastega on nõnna, et kodanik toskaana kokataustaga on veendunud ühes, kodanik pugliast on kindel omas, ja napoli-mees arvab, et ainus viis on tema viis. ja siis on mõned kindlad asjad, milles kõik ühel meelel on.

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-27 20:03:44
Mann:
Meil Veneetsia lähedal üks väike lemmik trattoria kus seal olles ikka käime söömas. Ja nemad küll serveerivad parmesaniga nii mereanni pastat kui risottot. Ja sõber mul, itaallane siis (ta küll toskaana sugemetega) teeb ka mereanni risottot parmesaniga. Aga tema on öelnud, et noor parmesan peab olema.

Kusjuures mina olen ka kuulnud kuskilt, et mereannirisotodele parmesani ei lisata. Siit leidsin ka sellise tsitaadi:

No Venetian would serve this or any other seafood risotto with grated Parmesan cheese.

Seda lahedam on kuulda, et Sinu lemmiktrattoria just Veneetsia kandis on :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>