Pille

Postitusi: 16024

Tiitel: Nami-Nami peakokk

RETSEPTID

Viimased postitused

2020-12-28 15:15:24

Rebane:

Põnev tofu alternatiiv taimetoitlastele ja neile, kel sojaallergia - Kanepiseemnetofu, mida mõnel pool kutsutakse ka hempfuks. :) Retsept algselt pärit France Interi podcastist On va déguster. 

 

Jazzino. teen. naudin.



Väga põnev!!!

2020-07-29 14:34:19

Jäi internetiavarustes silma:

Kuna niipalju küsitakse n.n. ‘’ Loho krõmpskurkide ‘’ retsepti, siis otsustasin ta siia üles panna. Esimene aasta tegin 8 purki, järgmine juba 16 ja kolmandal 38 purki - otsa said väga kiirelt. Tõsi ta on, et viimasest satsist sai ka ca 10-15 viidud külakostiks ja enamus neist, kes proovisid, teevad neid juba ise.

NB! Jälgi siis hoolikalt seda, et kuidas ja mis järjekorras :
Neid kurke hoitakse keldris või külmkapis plastikkaane all.
Retsept kolmeliitrise purgi kohta :
* pese 3 liitrine purk puhtaks
* kurgid aseta purki
* teeklaasitäis jämedat soola (kuhjaga)
* külmas vees (ca 2 liitrit) lahustada kogu sool (ühe purgi tarbeks minev)
* lõika kurgil otsad ära ja lao purki (mina ei lõika)
* maitseaineid esialgu ei lisa
* valada kogu purk seda soolvett täis (sinna kurkide peale)
* kata purk kaanega (NB! Mitte kinni panna!) ja lasta seista kaks ööpäeva toatemperatuuril
* vala soolvesi kraanikaussi
* kraaniveega loputada purgis olevad kurgi mõned korrad läbi (mina 2 korda)
* lisa maitseained purki kurkidele peale
* vala külm vesi peale (kraanist)
* pane peale plastkaas
Minupoolne kommentaar :
Kui on kahtlusi säilivuse ja tingimuste osas
võid enne plastkaane pealepanekut panna tiba
(lusika otsaga) sidrunhapet.
Minul säilisid need kurgid üle talve ka ilma selleta.
NB! Ettevaatust kurkide söömisel - kui hammustad - siis pead arvestama sellega, et ka naabrid kuulevad neid krõmpsuvaid kurke ja võivad ka tahta. Kui on toredad naabrid, siis tee mõned purgid ka nende jaoks :)
Head krõmpsutamist! Gunnar Loho

2020-04-15 14:36:57

Eedi, siin on plastiku tingmärkide kohta: https://nami-nami.ee/uudis/3145/bpa_plastiku_ohutus

2019-12-24 20:43:38

Panen siia kirja meie perekonna (mina + mees + me kolm last, minu vanemad, mehe ema, minu õde koos ühega kahest pjast) tänavuse jõuluõhtusöögi menüü. 

Külm laud:
- marineeritud kurk
- väga hea Šoti päritolu külmsuitsulõhe
- keedetud vutimunad + siiamari
kõrvitsa-vürtsikilu kasukas

Soe laud:

Lihtne pardi-confit (kasutasin Provence'i maitseainesegu)
kodune jõhvikasinep
- kasesiirupiga kapsas
Kaelakarbonaad
- verivorstid (Pärna talu omad, ostsin Viimsi taluturult)
- pardirasvas praetud kartulid
kasesiirupis röstitud pastinaagid

Dessert:

- glasuuritud piparkoogid (lapsed tegid)
safrani-kladdkaka (panin suhkrut ca 125 g; maitselt hea, aga natuke liiga kauaks jätsin ahju)
küdoonia-tiramisu (kasutasin oma aia küdooniaid; tegin lastesõbraliku variandi, šerrit ei lisanud, piirdusin apelsinimahlaga)

Joogid:

- kohv, piparmünditee
Blossa 2019 Aloha glögi
- Öun Drinks limonaad
- Viimsi kraanivesi

2019-12-07 10:56:03

 

Nami-Nami toimetajad Kaare ja Martiina tegid meie tänavusse jõulukalendrisse sellise imetoreda kausitordi pehme piparkoogiga