Pille

Postitusi: 16021

Tiitel: Nami-Nami peakokk

RETSEPTID

Viimased postitused

2019-12-24 20:43:38

Panen siia kirja meie perekonna (mina + mees + me kolm last, minu vanemad, mehe ema, minu õde koos ühega kahest pjast) tänavuse jõuluõhtusöögi menüü. 

Külm laud:
- marineeritud kurk
- väga hea Šoti päritolu külmsuitsulõhe
- keedetud vutimunad + siiamari
kõrvitsa-vürtsikilu kasukas

Soe laud:

Lihtne pardi-confit (kasutasin Provence'i maitseainesegu)
kodune jõhvikasinep
- kasesiirupiga kapsas
Kaelakarbonaad
- verivorstid (Pärna talu omad, ostsin Viimsi taluturult)
- pardirasvas praetud kartulid
kasesiirupis röstitud pastinaagid

Dessert:

- glasuuritud piparkoogid (lapsed tegid)
safrani-kladdkaka (panin suhkrut ca 125 g; maitselt hea, aga natuke liiga kauaks jätsin ahju)
küdoonia-tiramisu (kasutasin oma aia küdooniaid; tegin lastesõbraliku variandi, šerrit ei lisanud, piirdusin apelsinimahlaga)

Joogid:

- kohv, piparmünditee
Blossa 2019 Aloha glögi
- Öun Drinks limonaad
- Viimsi kraanivesi

2019-12-07 10:56:03

 

Nami-Nami toimetajad Kaare ja Martiina tegid meie tänavusse jõulukalendrisse sellise imetoreda kausitordi pehme piparkoogiga

2019-10-03 12:48:12

Hardi Volmer jagas meiega sellist tindikute marineerimise retsepti (sõnastus muutmata):

 

"Seen, mis juba kuskilt musta ilmutab ei kõlba enam.
Vedelikku võtta ikka seenekoguse alusel. Silm on sirkel ja alati peab ervestama, et seen tõmbub pisemaks. 
 Näiteks mina võtan vee asemel poepuljongit. Pakina müüakse-väga mugav. Marinaad tuleb tummisem. 
300g puljongit/100g õunaäädikat/100g valget kuiva veini. (Õunaäädikat asendab ka veiniäädikas või sidrunimahl, mis on jälle kangem! Eks ikka maitse järgi, sest hapu peab ta olema!)
Lisada uhmris purustet roheline pipar ja sinepiseemned. Natuke soola ja suhkrut, (maitse alusel, sest antud juhul peab tulem olema klassikaline magus-hapu. Mitte minil juhul soolane!)
Lasta keema. Lasta jahtuda toatemperatuurini. Kurnata läbi sõela. Lisada loorberilehed ja valada puhastatud seentele. Mina jätan tavaliselt suured tükid - tindik pikuti pooleks või neljaks. Pudi ei ole hää.
Olles jahedas laagerdanud oma 24-30 tundi, viib keele!"
 
2019-10-03 12:48:07

Hardi Volmer jagas meiega sellist tindikute marineerimise retsepti (sõnastus muutmata):

 

"Seen, mis juba kuskilt musta ilmutab ei kõlba enam.
Vedelikku võtta ikka seenekoguse alusel. Silm on sirkel ja alati peab ervestama, et seen tõmbub pisemaks. 
 Näiteks mina võtan vee asemel poepuljongit. Pakina müüakse-väga mugav. Marinaad tuleb tummisem. 
300g puljongit/100g õunaäädikat/100g valget kuiva veini. (Õunaäädikat asendab ka veiniäädikas või sidrunimahl, mis on jälle kangem! Eks ikka maitse järgi, sest hapu peab ta olema!)
Lisada uhmris purustet roheline pipar ja sinepiseemned. Natuke soola ja suhkrut, (maitse alusel, sest antud juhul peab tulem olema klassikaline magus-hapu. Mitte minil juhul soolane!)
Lasta keema. Lasta jahtuda toatemperatuurini. Kurnata läbi sõela. Lisada loorberilehed ja valada puhastatud seentele. Mina jätan tavaliselt suured tükid - tindik pikuti pooleks või neljaks. Pudi ei ole hää.
Olles jahedas laagerdanud oma 24-30 tundi, viib keele!"
 
2018-12-08 22:11:36

Martiina:
Olen küdooniate koha pealt väga rumal, seega küsin. Nägin neid hiljuti poes, mõtlesin siis, et kas nende valikul peab ka midagi tähelepanelikult vaatama- et kas vili peab olema kõva või pehme? Nagu õun, et pigem kõva? Ja alati peab läbi küpsetama, jah?

Parem hilja kui mitte kunagi, eks :) 

Kuigi on olemas sorte, mida võib toorelt süüa ("Kuganskaja" ja "Aromatnaja"), siis üldiselt tuleb kindlasti läbi küpsetada või keeta või hautada. Meil on sort "Meeches Prolific", nõuab ka kindlasti kuumtöötlemist.

Poest otsi kõvemat ilusa kollase koorega ja plekkideta vilja.