Pille

Postitusi: 16023

Tiitel: Nami-Nami peakokk

RETSEPTID

Viimased postitused

2020-07-29 14:34:19

Jäi internetiavarustes silma:

Kuna niipalju küsitakse n.n. ‘’ Loho krõmpskurkide ‘’ retsepti, siis otsustasin ta siia üles panna. Esimene aasta tegin 8 purki, järgmine juba 16 ja kolmandal 38 purki - otsa said väga kiirelt. Tõsi ta on, et viimasest satsist sai ka ca 10-15 viidud külakostiks ja enamus neist, kes proovisid, teevad neid juba ise.

NB! Jälgi siis hoolikalt seda, et kuidas ja mis järjekorras :
Neid kurke hoitakse keldris või külmkapis plastikkaane all.
Retsept kolmeliitrise purgi kohta :
* pese 3 liitrine purk puhtaks
* kurgid aseta purki
* teeklaasitäis jämedat soola (kuhjaga)
* külmas vees (ca 2 liitrit) lahustada kogu sool (ühe purgi tarbeks minev)
* lõika kurgil otsad ära ja lao purki (mina ei lõika)
* maitseaineid esialgu ei lisa
* valada kogu purk seda soolvett täis (sinna kurkide peale)
* kata purk kaanega (NB! Mitte kinni panna!) ja lasta seista kaks ööpäeva toatemperatuuril
* vala soolvesi kraanikaussi
* kraaniveega loputada purgis olevad kurgi mõned korrad läbi (mina 2 korda)
* lisa maitseained purki kurkidele peale
* vala külm vesi peale (kraanist)
* pane peale plastkaas
Minupoolne kommentaar :
Kui on kahtlusi säilivuse ja tingimuste osas
võid enne plastkaane pealepanekut panna tiba
(lusika otsaga) sidrunhapet.
Minul säilisid need kurgid üle talve ka ilma selleta.
NB! Ettevaatust kurkide söömisel - kui hammustad - siis pead arvestama sellega, et ka naabrid kuulevad neid krõmpsuvaid kurke ja võivad ka tahta. Kui on toredad naabrid, siis tee mõned purgid ka nende jaoks :)
Head krõmpsutamist! Gunnar Loho

2020-04-15 14:36:57

Eedi, siin on plastiku tingmärkide kohta: https://nami-nami.ee/uudis/3145/bpa_plastiku_ohutus

2019-12-24 20:43:38

Panen siia kirja meie perekonna (mina + mees + me kolm last, minu vanemad, mehe ema, minu õde koos ühega kahest pjast) tänavuse jõuluõhtusöögi menüü. 

Külm laud:
- marineeritud kurk
- väga hea Šoti päritolu külmsuitsulõhe
- keedetud vutimunad + siiamari
kõrvitsa-vürtsikilu kasukas

Soe laud:

Lihtne pardi-confit (kasutasin Provence'i maitseainesegu)
kodune jõhvikasinep
- kasesiirupiga kapsas
Kaelakarbonaad
- verivorstid (Pärna talu omad, ostsin Viimsi taluturult)
- pardirasvas praetud kartulid
kasesiirupis röstitud pastinaagid

Dessert:

- glasuuritud piparkoogid (lapsed tegid)
safrani-kladdkaka (panin suhkrut ca 125 g; maitselt hea, aga natuke liiga kauaks jätsin ahju)
küdoonia-tiramisu (kasutasin oma aia küdooniaid; tegin lastesõbraliku variandi, šerrit ei lisanud, piirdusin apelsinimahlaga)

Joogid:

- kohv, piparmünditee
Blossa 2019 Aloha glögi
- Öun Drinks limonaad
- Viimsi kraanivesi

2019-12-07 10:56:03

 

Nami-Nami toimetajad Kaare ja Martiina tegid meie tänavusse jõulukalendrisse sellise imetoreda kausitordi pehme piparkoogiga

2019-10-03 12:48:12

Hardi Volmer jagas meiega sellist tindikute marineerimise retsepti (sõnastus muutmata):

 

"Seen, mis juba kuskilt musta ilmutab ei kõlba enam.
Vedelikku võtta ikka seenekoguse alusel. Silm on sirkel ja alati peab ervestama, et seen tõmbub pisemaks. 
 Näiteks mina võtan vee asemel poepuljongit. Pakina müüakse-väga mugav. Marinaad tuleb tummisem. 
300g puljongit/100g õunaäädikat/100g valget kuiva veini. (Õunaäädikat asendab ka veiniäädikas või sidrunimahl, mis on jälle kangem! Eks ikka maitse järgi, sest hapu peab ta olema!)
Lisada uhmris purustet roheline pipar ja sinepiseemned. Natuke soola ja suhkrut, (maitse alusel, sest antud juhul peab tulem olema klassikaline magus-hapu. Mitte minil juhul soolane!)
Lasta keema. Lasta jahtuda toatemperatuurini. Kurnata läbi sõela. Lisada loorberilehed ja valada puhastatud seentele. Mina jätan tavaliselt suured tükid - tindik pikuti pooleks või neljaks. Pudi ei ole hää.
Olles jahedas laagerdanud oma 24-30 tundi, viib keele!"