Pille

Postitusi: 16019

Tiitel: Nami-Nami peakokk

RETSEPTID

Viimased postitused

2019-10-03 12:48:12

Hardi Volmer jagas meiega sellist tindikute marineerimise retsepti (sõnastus muutmata):

 

"Seen, mis juba kuskilt musta ilmutab ei kõlba enam.
Vedelikku võtta ikka seenekoguse alusel. Silm on sirkel ja alati peab ervestama, et seen tõmbub pisemaks. 
 Näiteks mina võtan vee asemel poepuljongit. Pakina müüakse-väga mugav. Marinaad tuleb tummisem. 
300g puljongit/100g õunaäädikat/100g valget kuiva veini. (Õunaäädikat asendab ka veiniäädikas või sidrunimahl, mis on jälle kangem! Eks ikka maitse järgi, sest hapu peab ta olema!)
Lisada uhmris purustet roheline pipar ja sinepiseemned. Natuke soola ja suhkrut, (maitse alusel, sest antud juhul peab tulem olema klassikaline magus-hapu. Mitte minil juhul soolane!)
Lasta keema. Lasta jahtuda toatemperatuurini. Kurnata läbi sõela. Lisada loorberilehed ja valada puhastatud seentele. Mina jätan tavaliselt suured tükid - tindik pikuti pooleks või neljaks. Pudi ei ole hää.
Olles jahedas laagerdanud oma 24-30 tundi, viib keele!"
 
2019-10-03 12:48:07

Hardi Volmer jagas meiega sellist tindikute marineerimise retsepti (sõnastus muutmata):

 

"Seen, mis juba kuskilt musta ilmutab ei kõlba enam.
Vedelikku võtta ikka seenekoguse alusel. Silm on sirkel ja alati peab ervestama, et seen tõmbub pisemaks. 
 Näiteks mina võtan vee asemel poepuljongit. Pakina müüakse-väga mugav. Marinaad tuleb tummisem. 
300g puljongit/100g õunaäädikat/100g valget kuiva veini. (Õunaäädikat asendab ka veiniäädikas või sidrunimahl, mis on jälle kangem! Eks ikka maitse järgi, sest hapu peab ta olema!)
Lisada uhmris purustet roheline pipar ja sinepiseemned. Natuke soola ja suhkrut, (maitse alusel, sest antud juhul peab tulem olema klassikaline magus-hapu. Mitte minil juhul soolane!)
Lasta keema. Lasta jahtuda toatemperatuurini. Kurnata läbi sõela. Lisada loorberilehed ja valada puhastatud seentele. Mina jätan tavaliselt suured tükid - tindik pikuti pooleks või neljaks. Pudi ei ole hää.
Olles jahedas laagerdanud oma 24-30 tundi, viib keele!"
 
2018-12-08 22:11:36

Martiina:
Olen küdooniate koha pealt väga rumal, seega küsin. Nägin neid hiljuti poes, mõtlesin siis, et kas nende valikul peab ka midagi tähelepanelikult vaatama- et kas vili peab olema kõva või pehme? Nagu õun, et pigem kõva? Ja alati peab läbi küpsetama, jah?

Parem hilja kui mitte kunagi, eks :) 

Kuigi on olemas sorte, mida võib toorelt süüa ("Kuganskaja" ja "Aromatnaja"), siis üldiselt tuleb kindlasti läbi küpsetada või keeta või hautada. Meil on sort "Meeches Prolific", nõuab ka kindlasti kuumtöötlemist.

Poest otsi kõvemat ilusa kollase koorega ja plekkideta vilja.

2018-09-13 14:43:11

Reisiampsude sarjas ilmus üks lugu Viini reisi  kohta. 

2018-05-03 16:21:23

fernweh:

lauamängud ja fotograafia... ja natukene ka video/animatsioon.

Fernweh, kui Sa peaksid aeg-ajalt ilusaid püstiseid toidupilte tegema Nami-Nami retseptikogu retseptidele, siis me kompenseerime vaeva kokaraamatute jagamise teel ;)