Pille

Postitusi: 16027

Tiitel: Nami-Nami peakokk

RETSEPTID

Viimased postitused

2022-01-08 18:29:24

Merts:

Tere!

Minu rumal küsimus!Millega oleks sobilik asendada Västerbotteni juustu?

Västerbottensosti juustu on müügil nt Selverites, aga kui ei leia, siis nt Saare juust või Forte või Parmesan. Neil puudub küll see hästi omapärane magus-soolakas maitse, aga tekstuur on sarnane. 

2022-01-08 18:28:30

Oliivipuu:

Palun abi, kas väikeseid kiivisi võib süüa koos koorega? Kasvavad kobaras ja ei teadnud, et peab harvemaks tegema. Sel aastal siis niisugused nagu pisikesed ümartomatid. Ette tänades!

Oliivipuu, vastus suure hilinemisega - aga jah, kuna ka suuri kiivisid tegelikult koorida pole vaja, siis ilmselt võib ka neid väikeseid vabalt koos koorega süüa. 

2021-06-13 11:38:20

JossKokkab:

Tere, Mul oleks veidi abi vaja :D 
Nimelt mu kallis ja väga armas elukaaslane soovib hirmasti meile koju osta kuumaõhu fritüüri, pidavat olema ÜLI ja SUPER asi mis suudab teha 101 maailma imet ja on tagatipuks veel tervislik kah.. Aga ma olen nende osas VÄGA sekptiline.

On kellegil nendega kokkupuuteid varasemalt olnud? Kas kuumaõhu fritüüriga annab reaalselt ka toitu kõrbedaks küpsetada? Sest mulle ei tundu see väga loogiline :D 

Ja äkki keegi oskab mõnda odavamat toodet ka soovitada.. ei tahaks "riskida"  kodurahu nimel väga suure summaga.. 
Hetekl oleme vaadanud neid siit: https://www.1a.ee/c/kodutehnika/vaike-koogitehnika/frituurid/2yc


Jossu, kas Sa FB'd kasutad? Nami-Nami kasutaja Kätrin Maidla rääkis sellest vidinast siin hiljuti ETV Terevisioonis ja oma FB seinal on tal ka avalik lõim: https://www.facebook.com/katrin.maidla/posts/10158024201511964

2020-12-28 15:15:24

Rebane:

Põnev tofu alternatiiv taimetoitlastele ja neile, kel sojaallergia - Kanepiseemnetofu, mida mõnel pool kutsutakse ka hempfuks. :) Retsept algselt pärit France Interi podcastist On va déguster. 

 

Jazzino. teen. naudin.



Väga põnev!!!

2020-07-29 14:34:19

Jäi internetiavarustes silma:

Kuna niipalju küsitakse n.n. ‘’ Loho krõmpskurkide ‘’ retsepti, siis otsustasin ta siia üles panna. Esimene aasta tegin 8 purki, järgmine juba 16 ja kolmandal 38 purki - otsa said väga kiirelt. Tõsi ta on, et viimasest satsist sai ka ca 10-15 viidud külakostiks ja enamus neist, kes proovisid, teevad neid juba ise.

NB! Jälgi siis hoolikalt seda, et kuidas ja mis järjekorras :
Neid kurke hoitakse keldris või külmkapis plastikkaane all.
Retsept kolmeliitrise purgi kohta :
* pese 3 liitrine purk puhtaks
* kurgid aseta purki
* teeklaasitäis jämedat soola (kuhjaga)
* külmas vees (ca 2 liitrit) lahustada kogu sool (ühe purgi tarbeks minev)
* lõika kurgil otsad ära ja lao purki (mina ei lõika)
* maitseaineid esialgu ei lisa
* valada kogu purk seda soolvett täis (sinna kurkide peale)
* kata purk kaanega (NB! Mitte kinni panna!) ja lasta seista kaks ööpäeva toatemperatuuril
* vala soolvesi kraanikaussi
* kraaniveega loputada purgis olevad kurgi mõned korrad läbi (mina 2 korda)
* lisa maitseained purki kurkidele peale
* vala külm vesi peale (kraanist)
* pane peale plastkaas
Minupoolne kommentaar :
Kui on kahtlusi säilivuse ja tingimuste osas
võid enne plastkaane pealepanekut panna tiba
(lusika otsaga) sidrunhapet.
Minul säilisid need kurgid üle talve ka ilma selleta.
NB! Ettevaatust kurkide söömisel - kui hammustad - siis pead arvestama sellega, et ka naabrid kuulevad neid krõmpsuvaid kurke ja võivad ka tahta. Kui on toredad naabrid, siis tee mõned purgid ka nende jaoks :)
Head krõmpsutamist! Gunnar Loho