500 g sefiiri
500 g 35% rõõska koort ehk vahukoort
500 g küpseid maasikaid
1 apelsin
100 g puhastatud Kreeka pähkleid
4 sl mustasõstrakeedist või suhkruga hõõrutud musti sõstraid
50 g tumedat šokolaadi
Rebi esmalt sefiirid kaheks poolikuks ja siis lõika kuuma vette kastetud terava noaga iga poolik omakorda kolmeks õhukeseks kettaks (kasta nuga kuuma vette iga lõikamise järel).
Peenesta pähklid köögikombainis või kannmikseris.
Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks (suhkrut ära lisa!).
Laota koogivormi põhja kiht sefiirikettaid, siis määri peale kiht vahukoort (umbes veerand kogu vahukoorest). Puista peale pähklipuru. Siis määri peale õhuke kiht mustasõstrapüreed.
Seejärel jälle sefiirikettad, vahukoor (umbes kolmandik ülejäänud vahukoorest) ja pähklipuru ja seejärel poolitatud maasikad.
Siis jälle sefiirikettad, vahukoor (veidi alla poole ülejäänud vahukoorest) ja pähklipuru. Siis laota peale kiht apelsinilõike - selleks pese ja kuivata apelsin, koori, lõika ristipidi viiludeks. Võid viilud väiksemateks tükkideks lõigata, siis on kergem neid ühtlaselt kihitada.
Siis jälle kiht sefiirikettaid, millele määri ülejäänud vahukoor. Nüüd määri vahukoort ka koogi külgedele!
Kaunista kook ülejäänud maasikatega. Puista peale peenelt riivitud tume šokolaad.
Pane kook 3 tunniks sügavkülma (saad jäätisetordi) või kuni järgmise päevani tavalisse külmkappi (saad "tavalise" pehme tordi). Lõika sektoriteks ja serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Nii, esimene kook tehtud ja ära söödud. Tegime jäätisetordina ehk panime sügavkülma mõneks tunniks. Kihtide vahel kasutasime kodus olevat toorainet - mustade sõstarde asemel oli enda keedetud barbarissimoos (pildil), siis apelsin, maasikate asemel banaaniviilud. Väga usutav tort, kõik sööjad kiitsid ja teen kindlasti veel. Vahva avastus!
Sel korral pildistasime juba pärisfotograafiga. Vahele läks sõstra-vaarikamoos, apelsiniviilud ja maasikad. Kaunistuseks vaarikad. Väga usutav endiselt :)
Laima Vaikule sefiiritort
Selle nime (зефирный торт от Лаймы Вайкуле/Зефирный торт "Лайма") all liigub venekeelsetes kokandusportaalides retsept, mis tehakse poesefiiridest. Laima Vaikule oli teinud seda jäätisetorti/sefiiritorti telesaates "SMAK".