Postitusi: 766
Tiitel: Abikokk
2015-12-06 11:33:20 |
Zapxpxau:
Kunagi aastaid tagasi oli mul saumikser. Selline tavaline plastkorpusega junn, mida on igas poes. Selle mootor ütles üles umbes kolmandal kasutuskorral. Üritasin natuke toekamat püreed töödelda ja käis suts ning kärsahais. Igatahes, fast-forward eelmisse nädalasse ja ma ostsin Kenwoodi "Profi-Stabmixer Lafer-Edition". Üleni metallkorpus, kolme teraga nuga, juhtmega, 700W. Saksakeelses meedias end koduselt tundvad inimesed teavad, et Johann Lafer on nii öelda iga keskmise Saksa perenaise salaunistus :D Ma ei ole selle põhjustele veel jälile jõudnud.. hm. Aga mikser on paar korda juba proovitud, mugav. Eelistasin just juhtmega varianti sest akude eluiga on ju teada.. Kas tohib pärida, kust sa selle ostsid? Internetiotsing Eesti poodidest sellist välja ei andnud. Järelikult tuleb väljamaiseid kaeda. Otsustasin, et mul on just sellist vaja. Olgugi, et suur KW seisab ka laual, on vahel vaja pisut väiksemaid koguseid töödelda ja selleks ei tasu suurt masinat määrida. |
2015-09-19 23:18:15 |
Sel aastal õnnistati ämbri täie viljadega. Lõikusin tükkideks (seemnete eemaldamisega ei hakanud vaeva nägema), panin suhkruga seisma. Järgmisel päeval nõrutasin siirupi välja, lasin korraks keema ja purki. Järgmiseks valasin viljatükkidele vett peale ja keetsin läbi. Taas nõrutasin ja lasin suhkruga korraks keema. Kolmanda laari teigin nagu teise ja seda kasutan kohe morssi tegemiseks (purgid säilitan külmikus). |
2015-09-18 00:26:04 |
Eks sel ole mitu põhjust - haigus, harjumus, nälg (öine söötmine ju suurendab piimatoodangut), hambad, aga ka läheduse vajadus. Mina igatahes naudin seda aega täiega :). |
2015-06-29 19:39:58 |
Aitäh, Pille ja Olga! Taolise kile peale ei oleks ise tulnudki. Täitsa kergendus kohe, et saab nii lihtsalt asja lahendada :). |
2015-06-27 20:38:38 |
Kas te teete lahtikäivates koogivormides nii tarretuvaid kui ka küpsetatavaid kooke/torte? Mul nimelt mingisugune odav metallist vorm, mis on hakanud tarretatavatele kookidele värvi andma. Eks see intetu kiht on vist õhu ja metalli regeerimise tulemus :(. Kuna see kiletamine on hakanud ära tüütama - hirmus raske on kortsuvabalt seda sinna äärde saada, siis olen siirdunud uue vormi otsingutele. Siiski teflonvormi ma endale ei taha. Seega uurin pidevate küpsetajate käest, missuguse firma (lahtikäiv)vorm oleks sobiv mõlemat tüüpi kookide/tortide jaoks? |