Kõrvitsasaiad

Pehmed ja kollased kuklid.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kõrvitsat

1 dl suhkrut

1 dl piima

25 g pärmi

600 g nisujahu

50 g võid

1 tl soola

0.5 sidrunit

1-2 muna

Valmistamine

Koori kõrvits ja lõika tükkideks. Hauta võiga pehmeks ja aja läbi hakkmasina või hõõru läbi sõela.

Lisa soojale kõrvitsapudrule piimaga hõõrutud pärm, pool osa jahu ning sega hästi läbi.

Lisa suhkur ja munakollastega vahustatud või, sidrunikoor ja sool. Klopi tainas hästi läbi, lisa siis järelejäänud jahu. Lase kaetult kerkida.

Vormi väikesed saiad, määri munaga ning küpseta kuldseks.

Retsept ilmus 1938. a. ajakirjas Naine ja kodu. Pildid tegid TULLIA ja ANIITRAM.

LISA KOMMENTAAR

Liiseli
postitatud 12.09.2008 11:41

umbes samamoodi teen (ei pea püreestamist vajalikuks, keedan lihtsalt pehmeks), aga jahu läheb rohkem. Küpsetan vormis, muidu vajub liiga laiali.

Tullia
postitatud 18.09.2008 23:28

Ei olnud vajadust kõrvitsat läbi sõela ajada. Muna jätsin välja ja minu meelest ei kaotanud midagi. Kuna tainas oli üsna vedel, siis küpsetasin kuklid muffinipannis. Väga ilusa kujuga said ja maitsevad hästi.

Tiina
postitatud 01.12.2008 17:48

Jahu läks kõvasti rohkem, sidruni asemel lisasin safranit ja muna ei pannud. Hea magus sai, aga nii kollane kui pildil küll ei tulnud.

Aniitram
postitatud 19.10.2009 08:35

Mulle nii meeldib, kuidas kõrvits kõik kollaseks teeb Ja saiad olid väga maitsvad! (Pooled saiad tegin täpselt retsepti järgi aga pooltele sai täidiseks kõrvitsa-keedukreem, taaskord säravalt kollane :)

Hexy
postitatud 09.12.2010 18:23

Head olid, jahu võiks rohkem panna, küpsetasin ka muffinipannis

Kardemon
postitatud 04.11.2012 21:52

Mugandasin enda jaoks...püree ja vedeliku kogus jäi samaks ning jahu panin 1kg... Ikkagi küpsetasin muffinivormides(nagu eelpool soovitatud) ja keeksivormis. Sain 12 kuklit ja ühe saia. Vormimiseks-punumiseks jah ei sobi. Maitses hästi..lisasin ohtralt apelsinisukaati.

vandiste
postitatud 09.06.2013 19:01

Sellest tulevad väga head saiad! Aga jah, nagu eelpoolgi mainitud siis jahu läheb palju rohkem, ma pakuks, et 1 kg kindlasti, siis on tainas kukklik vormitav. Ma tegin peale kuklite ka keeksipannis suure saiana - kadus ühe õhtuga ja nõuti lisa.

ÕunaIiris
postitatud 22.03.2021 08:49

Tegin mitmeviljajahuga ja lisasin kardemoni ning vaniljesuhkrut ka. Aitäh, allolevate soovituste eest, kasutada muffinivorme. See oli ikka väga vedel tainas. Aga tulemus oli hirmus maitsev :)