Postitusi: 33
Tiitel: Kokaõpilane
2009-03-05 09:09:23 |
Aga mina küsin, miks mu Tarte au Chocolat e. prantsuse šokolaadikook kokku vajub? Ja üldse tundus selles olevat megapalju võid, kas asi võib selles olla? (Koogi alustaldrik oli täitsa võine, kui kook oli sel pool tundi seisnud - kusjuures koogi pealmine pool oli söödavam, kui alumine, sest rasv oli kõik alla vajunud) |
2008-12-14 17:53:40 |
Mokakannust nii palju, et mida vanem (ehk rohkem vatti ja vilet näinud), seda parem kohvi tuleb - mu ämma 9 aastat kasutuses olnud mokakann teeb paremini kohvi kui tema 2 aasta vanune kann. Võtsin 9aastase endale, sellepärast tean :P Need kummirõngad, mis kipuvad läbi minema aastaga (ja kiiremini, kui unustad kannu tulele), neid tuleks kohe alguses kannuga osta paras varu kaasa. Marju, kuidas sul küll neid mokakanne nii palju kulub? |
2008-12-14 17:34:07 |
Tegin esimesed "ülemere" kapsad. Riivisin kapsa masinaga ja jäi peenem kui oleks soovinud, õnneks limaseks ei läinud. Kapsas ise ei olnud eriti magus, aga kibe ka mitte. Soola panin tunde järgi, köömneid-porgandit viskasin ka peoga. Tegin kaks suurt pead ja sain ca 4 l kapsaid. Hapendasin siin troopilises kiimas (küll paar kraadi jahedamas köögis) 2 päeva (vanemate kodus hapendadatkse 3-4 päeva pliidi kõrval ja siis veel samas nõus nädalakese keldris jahedas) ja nõks liiga hapud said, aga lisasin proovipartiile pannil pisut suhkrut ja väga mõnus oli üle pika aja kapsaid süüa. Enne külmikusse panemist kogusin pealt vahu kokku ja võtsin pisut vedelikku ära. Kas juba tegemise ajal suhkru lisamine muudab midagi? Tegelikult oli suurem tegemine hoopiski varem - polnud kuskilt paraja läbimõõduga nuia võtta (kõik liiga peenikesed), lõpuks ostsin kohalikust kokkade poest raske kummist nuia (millega siin pidavat hoopis konte katki haamerdama) ja katsin toidukilega. Lõppkokkuvõtteks läks õnneks. |
2008-12-14 13:15:14 |
Keeksist pilt ka: Arvake ära, kas hommikuks oli sellest midagi järel. |
2008-12-14 13:11:41 |
Me tegime eile siis ülejäänud piparkoogitaignast piparkoogi-toorjuustu koogi ja tegu oli, et ühegi pildi saaks (ja kuna ka meie päikselises kliimas on tumehalle päevi, siis pildikvaliteet on alla arvestuse ja siinkohal väljendab vaid koogisöömise puhast emotsiooni): Retseptis öeldi, et kasutada võiks vanillisuhkrut, kuna seda polnud lisasin kaks teelusikat sukaadi. Super kook! |