Rintsu Kokaõpilane 2008-06-02 20:40:42 |
Nii isuäratavad risotod. Mul ka plaanis kooskokkamisest osa võtta, aga kas kellelgi mingit sellist retsepti pole soovitada, kus veini ei pea kasutama. Oleksin väga tänulik. :) | |
Kajakas Abikokk 2008-06-02 20:54:15 |
mina tegin ka mündi-herne risotot, täitsa hea tuli (selles pole veini vaja kasutada), ent kuna ma suur riisisõber pole, siis rohkem vist ei proovi :) proua söögisõltlane |
|
Vernanda Abikokk 2008-06-02 21:47:09 |
ma sain ka maha. esimeseks katseks selline tavaline. aga ma olin tasse ka enne reservatsioonidega suhtunud, muutsin kohe põhimõtteid :) retseptiks nami-nami punaveinirisoto, punase veini asemel panin poole koguse valget ja poole lisapuljongit. välja tuli päris hästi, esimese korra kohta kohe eriti hästi. ma eriti ei maitsestanud ehk ei lisanud herneid, nõgeseid ja muud toredat, kuna oli kavas seda kõigest metsapossa lisandina serveerida. aga ma arvan, et see ei jäänud viimaseks korraks, risotot teha. |
|
Kardemon Abikokk 2008-06-02 22:06:01 |
tegin suvikõrvitsa risotot. täpsemalt minu uhiuues blogis ;) http://kardemon.blogspot.com |
|
Proua Simpson Abikokk 2008-06-02 22:17:14 |
Sirliiz:
Ohhoo, see on hea mõte.
Mul õnneks ema poolt korraks keema lastud ja seejärel külmutatud herned, ei ole kunagi pidanud poest ostma :) Kingadraakon:
Ma märkasin, et kui herne-mündirisotos sellest 2 min reeglist kinni pidada, st lisada viimased ained just siis, kui riis on al dente, ja hoida veel 2 min tulel, siis on riis ideaalne :) meeldib hästi kreemine risoto. peaaegu, et eiran soovitust al dente riisi suhtes. olen alati paranoiline, et riis jääb tooreks. |
|
Amööb Abikokk 2008-06-03 10:13:29 |
Rintsu:
aga kas kellelgi mingit sellist retsepti pole soovitada, kus veini ei pea kasutama. Oleksin väga tänulik. :) Vein ei ole absoluutselt ju mitte mingine kohustuslik element. Söögi tegemine on loov protsess - teed täpselt nii nagu sulle endale parem tundub. :) Võta retsepti kui kondikava, millele vajadusel saad toetuda, mitte kramplikult kinni hoida. Nii on söögi tegemine palju põnevam ;) Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Ingrid Kokaõpilane 2008-06-03 15:13:42 |
Tänaseks õhtusöögiks serveerisin spargli-kreveti risottot. Maitses nii hästi, et pottki lakuti puhtaks - nagu ikka. Kõrvale rüüpasime spumante't, teise valikuna võtnuks Tšiili valget. Toavalguses tehtud pildid on nagu on, retsepti kirjutasin siia |
|
Spidur Abikokk 2008-06-04 12:52:01 |
mul nüüd risotoriis ostetud, ilmselt paari päeva pärast teen sellest ka midagi. nägin hiljuti mingis kokaraamatus ka šokolaadirisoto retsepti. kas keegi magusat versiooni on teinud, või on see (puding) ainult rohkem selline nime poolest risoto? | |
Suslik Kokaõpilane 2008-06-04 12:58:18 |
Mul nagu ikka, fotokat söögitegemise ja söömise juures kunagi pole :( Aga risoto sai tehtud (sugugi mitte esimest korda sealjuures). Retsept seekord siit. Oli hea, nagu ikka. Vermuti asemel valge vein. Mjäm. |
|
Marit_S Kokaõpilane 2008-06-05 18:24:49 |
Tegin ka, ei leia enam seda retsepti üles, aga oli kana-parmesani-hernestega (lähipäevil lisan blogisse). Panin küll topeltkoguse puljongit, aga ikka jäi risotto veidi kuivavõitu (eelistan ka kreemisemat varianti), seega veidi pettusin...Aga J tegi järgmisel päeval järelejäänud risottost ühe veidi parema variandi (kuumutas koore ja lisas sinna kirsstomateid ja karrit ja peotäie armastust ka, nagu ta ütles, ning kallas siis risotto selle kuuma kastmega üle) - maitses hästi. Aga kuidas selle risottoga üldse on (food safety koha pealt), kas järgmisel päeval üldse tohib risottot soojendada? (olen täna küll elu ja tervise juures, aga kuskilt nagu mäletan, et riisitoite ei soovitata üles soojendada,et mürgine vms....) |
|
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |